Quantcast

Orai Kaune: bus ir saulės, ir sniego, ir nauja šalčio dozė

Sinoptikai žada, kad šeštadienio naktį bus giedra, todėl šals labiau - iki 10 laipsnių, dieną bus apie 7 laipsnus šalčio, turėtų šviesti saulė.

Sekmadienio naktį prie Lietuvos priartėjus iš šiaurės-vakarų slenkančiam ciklonui vėl prognozuojami krituliai, šals iki 8 laipsnių, paskutinę savaitgalio dieną bus apie 7 laipnsius šalčio. Dieną taip pat snigs.

Padėtis keliuose:

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, 13 val. snigo Kupiškio, Rokiškio, Utenos, Ignalinos ir Švenčionių rajonuose. Protarpiais snyguriavo Klaipėdos apskrityje. Stiprokai pusto didesnėje Lietuvos dalyje. Čia magistralinių kelių dangos daugiausiai provėžotos. Krašto kelių dangos daugiausiai provėžotos, pustomose vietose yra šlapio ar prispausto sniego. Slidoka. Šie keliai ar jų ruožai valomi, barstomi.

Truputį geresnė padėtis pietinėje šalies dalyje, ne s čia silpniau arba visai nebepusto. Magistralinių kelių dangos daugiau šlapios ar drėgnos, tačiau vietomis yra provėžų. Krašto keliuose yra daugiau provėžų, pasitaiko šlapio sniego.

Rajoniniai keliai visoje Lietuvoje daugiausia padengti sniegu ar privažinėtu sniegu, papustyti ir yra slidūs.

Nors pagal galimybes daugiau buvo valomi rajoninės reikšmės keliai, vis dar yra apsunkintai išvažiuojamų rajoninių kelių: Telšių rajone iki 10 proc.; Šiaulių apskrityje iki 10 proc.; Kupiškio, Rokiškio rajonuose iki 10 proc.; Raseinių rajone iki 60 proc.; Ukmergės ir Švenčionių rajonuose iki 10 proc.


Šiame straipsnyje: žiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių