Quantcast

Nuverstas Šilutės rajono meras Virgilijus Pozingis

Trečiadienį  Šilutės r. savivaldybės taryboje buvo sprendžiamas savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio, abiejų jo pavaduotojų Stasės Skutulienės ir Vaido Pavilonio bei administracijos direktorės Idos Vasiljevienės likimai.

Šis posėdis sušauktas po pastarajame tarybos posėdyje (gegužės 24-ąją) opozicijos devintuko parašais (pasirašė Šarūnas Laužikas, Alfonsas Vanagas, Vincenta Bubilienė, Birutė Kleinaitė, Algirdas Balčytis, Vytautas Laurinaitis, Algirdas Gečas bei Antanas Kubaitis) užtvirtintų ir šiems rajono vadovams įteiktų nepasitikėjimo pareiškimų. Nepasitikėjimo pareiškimus tuomet perskaitė šių interpeliacijų iniciatorius tarybos narys Arvydas Jakas.

Už Šilutės rajono savivaldybės vadovų atleidimą vyko slaptas balsavimas. Už mero Virgilijaus Pozingio atstatydinimą balsavo 16, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 3 tarybos nariai. Tokiu būdu meras V. Pozingis buvo paskelbtas atleistu iš užimamų pareigų.

Su šiuo sprendimu nesutinkantis darbiečių lyderis Saulius Stankevičius griebėsi šiaudo pareikšdamas, kad meras atleistas nebuvo, nes balsavime buvo trys biuleteniai užpildyti netinkamai ir jie turi būti pripažinti negaliojančiais. Tokiu būdu nebeužtektų balsų V. Pozingio atleidimui tvirtinti. S. Stankevičius rėmėsi biuletenyje buvusia pastaba, kuri informavo “Jei žymėjimo ženklas X linijos išeina už apskritimo ribų – balsavimo biuletenis laikomas negaliojančiu”.

Pildant biuletenį trys tarybos nariai žymėdami kryžiuką apskritime išėjo už jo ribų. Tačiau taryba šio fakto kaip pažeidimo nepripažino ir visus biuletenius pripažino galiojančiais. Su tokiu sprendimu nesutikęs S Stankevičius sakė, kad galimai kreipsis į teismą.

Šilutės rajonui be mero ilgai būti neteko, tame pačiame posėdyje buvo išrinktas ir naujas meras. Į mero pareigas buvo pasiūlytos dviejų politikų kandidatūros. Tai tarybos narės Daivos Žebelienės ir atleistojo mero Virgilijaus Pozingio kandidatūros. Balsavime tarybos narių balsai pasiskirstė taip: už V.Pozingio išrinkimą balsavo 10, už D.Žebelienės – 16 tarybos narių. Tokiu būdu Šilutės rajonui nuo šiol pirmą kartą vadovaus merė moteris.

Po Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje Daivos Kerekeš išaiškinimo tarybos posėdžio pirmininkavimą perėmus naujajai merei D.Žebelienei, toliau sekė balsavimai dėl abiejų vicemerų Vaido Pavilonio, Stasės Skutulienės ir administracijos direktorės Idos Vasiljevienės atleidimo. Balsavime už Vaido Pavilonio atleidimą už balsavo 16, prieš 6 tarybos nariai. Balsavime už Stasės Skutulienės atleidimą už balsavo 16, prieš 5 tarybos nariai. Ir balsavime už administracijos direktorės Idos Vasiljevienės atleidimą už balsavo 15, prieš 5 tarybos nariai. Tokiu būdu šio savivaldybės vadovai buvo atleisti iš užimamų pareigų anksčiau laiko.

Nauji vicemerai ar vicemeras bei naujas administracijos direktorius turėtų būti renkami ateinančiame tarybos posėdyje. Laikinai eiti administracijos direktoriaus pareigas taryba paskyrė administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas einantį Raimundą Ambrozaitį.

Tarybos posėdžio metu buvusios valdančiosios daugumos išdavikai buvo viešai pasmerkti. S. Stankevičius perbėgėliais įvardino Joną Purlį, Vladą Kainovaitį, Edvardą Vitkauską ir Daivą Žebelienę. Naujoji merė D.Žebelienė tarybos posėdžio pabaigoje perskaitė pareiškimą, kuriuo politikus supažindino su tuo, kad nuo birželio 11 d. ji jau nebepriklauso partijos “Tvarka ir teisingumas” frakcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sima

Sima portretas
Nieko nėra šlykščiau, už politines prostitutes

Tvarka

Tvarka portretas
Vaidas Pavilionis labai geras žmogus, tik gaila, kad jo tarpe išdavikų prisisukę

zigmas...

zigmas... portretas
kažin ar p. Žebelienei po kurio laiko neteks pareiti atgal pas "tvarkiečius" , nes šita partija viena iš normaliausiai dirbančių, turinti pakankamai gerus atstovus seime, gera partijos programa, vykdo gera politiką, ar nebus taip, kad p. Žebelienė liks prie suskilusios geldos po kokiu 4m.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių