Quantcast

Nuo Vyriausybės svečių namų Žvėryne bus atskirtas valstybinis miškas

Prestižiniame Vilniaus Žvėryno mikrorajone stovintys Vyriausybės svečių namai planuojamu rengti detaliuoju planu bus atskiriami nuo supančio valstybinio miško.

Tai leistų ateityje pastatą parduoti - kol kas to padaryti negalima, nes Lietuvoje valstybiniai miškai neprivatizuojami.

Vyriausybė organizuoja daugiau kaip 5 hektarų sklypo, kuriame stovi svečių namai, detaliojo plano rengimą. Plano rengimo sąlygoje nurodoma "nekeičiant žemės tikslinės paskirties ir bendrojo plano sprendinių pakeisti sklypo ribas, patikslinti planuojamos teritorijos naudojimo ir tvarkymo režimą".

Ministro pirmininko tarnybos Ūkio skyriaus vedėjas Jonas Šniaukšta BNS sakė, kad konkrečius planus, kam galėtų būti perduodamas pastatas, komentuoti anksti.

"Į sklypą patenka ir valstybės miško, ir Karoliniškių draustinio. Turbūt žinote, kad jeigu norima parduoti pastatą, jeigu būtų tai daroma, parduoti valstybės miško negalima. Jis yra neprivatizuojamas. Todėl tą sklypą ir reikėtų sumažinti", - dėstė J.Šniaukšta.

Jis taip pat teigė, kad motyvas mažinti svečių namų sklypą buvo ir gyventojų prašymai leisti laisvai patekti į mišką.

"Į mus dar pavasarį kreipėsi Žvėryno bendruomenė, prašydama sumažinti šitą sklypą, kad galėtų gyventojai patekti į tą teritoriją", - priminė Ūkio skyriaus vedėjas.

Jis teigė, kad šiuo metu nenaudojamus svečių namus valstybei turėti netikslinga, nes Vyriausybei tenka per mėnesį mokėti bent 15 tūkst. litų jiems išlaikyti.

"Aš tikrai negaliu dabar pasakyti, ar jis bus parduodamas, ar bus perduodamas kam nors, ar dar ką nors. Kaip bebūtų, žemės klausimą reikia sutvarkyti. Pardavimo negalima svarstyti, kol nėra sutvarkyti žemės reikalai. Detaliojo plano parengimas ir patvirtinimas užtrunka gana ilgai: mažiausiai pusę metų, o gali ir metus. Įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą tokį objektą, kuris neatsitinka pardavimo sąlygų, negalime", - sakė J.Šniaukšta.

Svečių namai Latvių gatvėje užima beveik 3796 kvadratinių metrų plotą. Vyriausybės svečių namai naudojami tik reprezentacinėms reikmėms.

Iki 2008 metų pabaigos svečių namus seminarams, vestuvėms, jubiliejams ar kitokiomis progomis galėjo išsinuomoti įmonės ir privatūs asmenys. Tačiau ministro pirmininko kanclerio Deivido Matulionio nurodymu svečių namų panašaus pobūdžio renginiams nuomoti nebeleidžiama.


Šiame straipsnyje: Vyriausybės svečių namai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių