Quantcast

Neužmiršta Sporto šlovės alėjos idėja

Prieš keletą metų kilusi mintis Kaune įrengti Sporto šlovės idėja nenumirė. Miesto savivaldybė ketina ją įgyvendinti.

2006 metų spalio 21 dieną Kauno halėje vykusio Lietuvos olimpinio komiteto 15-os metų sugrįžimo į tarptautinio olimpinio komiteto šeimą iškilmių metu grupė žymiausių Lietuvos sportininkų ir olimpiečių kreipėsi į Prezidentą, Seimą, Vyriausybę ir Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK), prašydami už nuopelnus Lietuvai leisti įgyvendinti seniai puoselėtą svajonę -  įrengti Olimpiečių garbės alėją šalia Lietuvos kūno kultūros akademijos ir sporto halės.

Lietuvos susisiekimo ministerija skyrė lėšų esamų S.Dariaus ir S.Girėno paminklo prieigų aplinkos sutvarkymui ir projekto parengimui, o Kauno miesto savivaldybės taryba leido šioje vietoje įrengti Lietuvos sporto šlovės alėją.

Šiuo metu yra parengta koncepcija, architektūrinė užduotis, toponuotrauka, statybos darbų sąmata, Kęstučio Linkaus įmonė „Pilis" ir architekto Vidmanto Minkevičiaus individuali įmonė parengė projektą. Numatoma sutvarkyti S.Dariaus S.Girėno paminklo prieigas, įėjimą į sporto halę, Ąžuolyno prieigas.

Kauno miesto savivaldybės kolegijos nariai pageidavo, kad Sporto šlovės alėjos projektas būtų apsvarstytas Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryboje.

Administracijos direktorius Vygantas Gudėnas teigė, kad S. Dariaus ir S. Girėno paminklo prieigoms sutvarkyti yra numatyta 600 tūkst. litų, yra laukiama, kada bus patvirtintas projektas, tada bus skelbiamas konkursas.


Šiame straipsnyje: šlovėalėjaOlimpiečiaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių