Quantcast

Nelegalios išvietės net keturis mėnesius darkė bažnyčios prieigas

Nelegali išvietė prie atminimo lentos poetei Juditai Vaičiūnaitei greta bažnyčios, pačiame sostinės centre - skamba labai prastai, bet tai – reali situacija. Ji vilniečiams nervus gadina jau kurį laiką.

„Prasidėjo jau ketvirtas mėnuo nuo Jūsų pažado nugriauti išvietes, nelegaliai pastatytas prie Vaičiūnaitės (poetės Juditos Vaičiūnaitės – red.past.) memorialo, greta Kotrynos bažnyčios. Išvietės tebestovi, Jūs mano klausimus tebeignoruojate. Jau ilgiau nei tris mėnesius vis tikrinu, ką reiškia Jūsų garbės žodis. Tad ir vėl klausiu: ką gi reiškia Jūsų „skubiai“, jei „skubiai“ tai padaryti pažadėjote šių metų birželio 8 dieną? Pažadėjote viešai. Ar 97 dienų tikrai neužteko nuversti dviem nelegaliems statiniams? Gal Jums reikia fizinės pagalbos šiam darbui?“, - nebeapsikentusi Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko paskyroje socialiniame tinklapyje klausė vilnietė, poetė Ilzė Butkutė.

Birželio 8-ąją A.Zuokas iš tiesų rašė: „Šiandien patikrinome ir galiu pasakyti, kad šiam statiniui nėra leidimo. Nors kavinei leidimas galioja dar nuo praėjusių metų. Jau buvau suabejojęs savivaldybės kai kurių tarnautojų „sveiko proto“ egzistavimu i galvojau teks siųsti pakartotinai pirmosios Komunijos. Reikalausime skubiai pašalinti šį statinį“.

Po kelių dienų tiek ji, tiek kiti vilniečiai pakartojo prašymą merui. Mat tuo metu šalia minėtų lauko tualetų turėjo būti surengti poezijos skaitymai. Prašymas dar kelis kartus pakartotas buvo ir po savaitės, po mėnesio, tačiau reakcijos nesulaukta. Ji netgi pasiūlė savivaldybei padėti „fizine jėga“, jei jos trūkumas jaučiamas Miesto tvarkymo skyriuje.

Vistik vakar ryte, praėjus lygiai pararai po to, kai vilnietė dar kartą kreipėsi į merą socialiniame tinkle „Facebook“, išvietės prie Kotrynos Bažnyčios neliko. Nors vilniečiai ir džiaugėsi pasiekta pergale, jie tikino nesuprantantys, kodėl pasirengimas elementariam veiksmui - pašalinti nelegalų statinį - turėjo užtrukti net keturis mėnesius. „Ar tai tik sutapimas, ar iš tiesų buvo laukta, kol baigsis vasaros kavinių sezonas lauke?“, - klausė I.Butkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otb

otb portretas
patvirtintas faktas kad stepas kazkaip turi pazinciu su zuoku. nes visiems viesa paslapstis apie darbelius, bet visus tikrina, baudzia, varyneja, o siam no problem

hm

hm portretas
Tai kur dabar šventai Kotrynai nusišikti?????

viskas tam

viskas tam portretas
kad teismai nesėdėtų be darbo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių