Quantcast

Neišbrendamų kiemų valytojams Klaipėdoje – baudos

Neišbrendamų daugiabučių namų kiemų valytojams valdininkai už prastą darbą yra pasiryžę skirti baudų, tačiau namų valdų atstovai nesijaučia jų nusipelnę ir dėl tragiškos būklės kaltina valdžią.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, prasčiausia padėtis yra tuose kiemuose, kur daugiabučius namus administruoja „Vėtrungės būstas“, „Jūros būstas“ ir „Danės būstas“.

„Mūsų darbuotojams labai sunku bendrauti su šių namų valdų vadovais. Jie slapstosi nuo tikrintojų, o kai yra prigaunami, aiškina, kad kiemai yra išvalyti, nors jie akivaizdžiai neišbrendami“, - teigė L.Dūda.

Todėl valdininkai pasiryžę šių namų valdų vadovus bausti už prastą darbą. Už kiekvieną neišvalytą kiemą skirti po 200 litų siekiančią baudą.

„Kol kas dar surašomi aktai ir skaičiuojama, kiek yra atvejų, už kuriuos reikia skirti baudas“, - aiškino Miesto ūkio departamento direktorius.

Bendrovės „Mano būstas LT“, kuriai ir priklauso valdininkų nemalonę užsitraukusios namų valdos, Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys piktinosi, jog tokia situacija susiklostė dėl savivaldybės noro sutaupyti kuo daugiau pinigų.

Nuo liepos 1 dienos nustatyta, kad kiemai turi būti valomi tik du kartus per savaitę – už tiek darbų ir sumokama, o sumos per mėnesį vienai namų valdai siekia nuo 5 iki 9 tūkst. litų.

„Du kartai valymo per savaitę yra tada, kai nesninga. O žiemą reikia valyti kiekvieną dieną, kai tik sninga. Nuvalo, mums praneša, o mes sumokėsime. Pinigų tikrai rasime. Manau, kad namų valdų atstovai skundžiasi be pagrindo, jie paprasčiausiai nesugeba organizuoti darbo“, - įsitikinęs L.Dūda.

Tačiau M.Genys tvirtino, kad teiginys, jog žiemą reikia valyti kiekvieną diena, kai tik sninga, yra absurdiškas.

„Dar niekas neišrado tokios sistemos, kad būtų galima nuspėti orus du mėnesius į priekį. Iš kur mums žinoti, kada snigs. Žmonių ir technikos turime tiek, kad užtektų kiemus valyti du kartus per savaitę. Tai lėmė radikalus savivaldybės taupymas, todėl dabar ir yra taip, kaip yra“, - konstatavo M.Genys.

Jis pabrėžė, kad ir dabar namų valdose kiemus valo kur kas daugiau žmonių, kurių algoms iš miesto biudžeto skiriamų pinigų tikrai neužteks.

„Galiu drąsiai sakyti, kad žiemą kiemų valymą finansuojame patys, tikrai einame į minusą, bet viskam yra ribos“, - teigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tvarka

tvarka portretas
nuvalytų porą kartų į savaitę kiemus ir būtų tvarka,bey,kai iš viso nevalo -tai kitas klausimas...

mmm

mmm portretas
rutu gatveje kiemsargio jau savaite nemateme ,zemkasa uzverte saligatvius sniegu nuo kelio ,praeiti neina !! kiek pajegiau nukasiau bent ,bet tai negaliu juk visa diena kapstytis ,yra ir kitu darbu

oho

oho portretas
Jeigu valytu 2 kartus per savaite - butu karaliska !!! Gi visai nevalo tu kiemu (kalbu apie savo kiema).
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių