Quantcast

Nedirbantys varguoliai už pašalpas turės dirbti nuo rudens

Klaipėdos savivaldybė apsisprendė, jog socialinės pašalpas gaunantys žmonės už jas turės atidirbti, nes nemokamos darbo jėgos laukia nemažai įstaigų.

Šiemet gegužę socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino Telkimo visuomenei naudingai veiklai atlikti tvarkos aprašą.

Netrukus po šio teisės akto įsigaliojimo Klaipėdos savivaldybėje buvo sudaryta darbo grupė, kuri sprendė, ar uostamiestyje tikslinga visuomenei naudingai veiklai telkti socialines pašalpas gaunančius klaipėdiečius.

„Tokios nemokamos darbo jėgos pageidauja daugelis švietimo įstaigų, daugiabučių namų administratorių, įstaigų, teikiančių socialines paslaugas. Įstaigų atstovai tvirtino, kad žmonės galėtų prižiūrėti aplinką, jiems būtų rasta ir kitokio darbo. Todėl dabar rengiame tvarkos aprašą, kaip klaipėdiečius telkti visuomenei naudingai veiklai“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Manoma, kad toks tvarkos aprašas bus patvirtintas rugsėjį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje ir jau spalį ar lapkritį bėdžiai turės atidirbti už gaunamas pašalpas.

„Visuomenei naudingai veiklai bus pasitelkiami tik darbingi asmenys, kurie nedirba ir socialines išmokas gavo ilgiau nei pusę metų. Skaičiuojame, jog tokių žmonių galėtų būti apie 300 ar 400, nors socialines pašalpas gauna apie 7 tūkst. klaipėdiečių“, - skaičius vardijo A.Daujotienė.

Dirbti visuomenei naudingus darbus reikės darbingiems žmonėms, kurie gauna socialines pašalpas, kompensacijas šildymui ir vandeniui, vienkartines pašalpas skoloms padengti.

Numatyta, kad visuomenei naudingos veiklos trukmė per mėnesį negali viršyti 40 valandų.

Jei žmogus nesutiks dirbti, Socialinės paramos skyrius turės teisę jam neskirti pašalpos, laikinai jos nemokėti ar paramą skirti maistu.

Kai kurių profsąjungų atstovai yra pareiškė, jog reikalavimas atidirbti už gaunamas pašalpas prieštarauja Konstitucijai, nes priverstinis darbas Lietuvoje yra draudžiamas.

„Čia joks priverstinis darbas, o visuomenei naudinga veikla už gaunamą paramą, nes pinigai juk yra visų mokesčių mokėtojų“, - aiškino A.Daujotienė.   


Šiame straipsnyje: bėdžiaivarguoliaipašalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
kiek is ju naudos,labai gerai matos,kaip jie tvarko sustojimus,kur griebe kur ne su sluota,bet kaip dirba,o priziuretojo prie ju nepastatysi

Jis

Jis portretas
"nemokamos darbo jėgos"- naujas terminas. Mes už juos mokame. Suprantu kai problema surasti darbą... bet bomžavimas lieka bomžavimu- tai jau gyvenimo būdas, o ne nelaimė.

Kodel

Kodel portretas
jus galvojate, kad visi neteke darbo yra "bomzai", alkoholikai ar kokie asocialus asmenys.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių