Quantcast

Naujos patalpos, senos bėdos: „Transilvanija“ vėl skundžiamasi

Roko ir alaus mėgėjų baras „Transilvanija“ kur pakliūna, ten užkliūva. Po liūdno galo Totorių gatvėje, netoli Rotušės aikštės naujai atsidarusiam barui vėl gresia neigiamas miesto valdžios verdiktas.

Iki 2010-ųjų rugpjūčio „Transilvanija“ penkerius metus veikė Totorių gatvėje ir garsėjo kaip itin vėlyvų vakarotojų mėgstama vieta – čia linksmybės baigdavosi tik ryte. Gavusi daug gyventojų skundų, prekybos alkoholiu laiko ribojimą barui Vilniaus miesto savivaldybės taryba turėjo svarstyti rugsėjį. Direktorius nusprendė uždaryti barą dar prieš tarybai priimant sprendimą.

Po metų „Transilvanija“ persikėlė į Mėsinių gatvę. Taip pat sostinės centre, nors ne tokioje klientų srautų atžvilgiu patrauklioje vietoje atgimęs baras, panašu, su savimi perkėlė ir senas problemas.

Tik atsidarius barui Mėsinių gatvėje, direktorius Lukas Goštautas džiaugėsi, jog  problemų šioje vietoje nebus – aplinkui neva nėra gyvenamųjų namų, kuriems trukdytų baras. Tai nepasitvirtino.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba vėl svarstys, ar apriboti prekybą alkoholiniais gėrimais laiką bare.

Baras veikia trečiadieniais-sekmadieniais nuo 18 val. vakaro iki 2 val. ryto. Parengtu tarybos sprendimo projektu siūloma apriboti prekybą alkoholiniais gėrimais bare nuo 24 val. iki 8 val.

Savivaldybės turimais duomenimis, praėjusių metų rugsėjo 5-ąją gautas Mėsinių gatvės gyventojų kolektyvinis prašymas dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešoje vietoje, nuolat keliamo triukšmo nakties metu, muzikos, sklindančios iš bendrovei „Transilvanijos užeiga ir Ko“ priklausančio baro.

Gyventojai prašė apriboti mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiką bare nuo 22 val. iki 6 val.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 3-iasis policijos komisariatas informavo, kad nuo 2012 m. sausio 1 d. iki rugsėjo 28 d. Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 dėl keliamo triukšmo bare buvo gauta 13 pranešimų iš gyventojų.

Baro kaimynystėje gyvenantys žmonės skundžiasi garsia muzika iš baro vidaus, klientų triukšmavimų prieigose. Policija, siekdama užtikrinti viešąją tvarką, žmonių saugumą ir ginant viešąjį interesą, taip pat siūlo apriboti baro darbo ir prekybos alkoholiniais gėrimais laiką.

Savivaldybės atstovų teigimu, 2012 m. spalio 4 d. posėdyje Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo komisija dviem mėnesiams įspėjo bendrovę „Transilvanijos užeiga ir ko“ dėl triukšmo prevencijos ir mažinimo priemonių.

Gruodžio 20 d. posėdyje komisijai teko pakartotinai įspėt bendrovę dėl triukšmo prevencijos ir mažinimo priemonių vienam mėnesiui.

Artimiausias tarybos posėdis vyks balandžio 4-ąją. Su L. Goštautu susisiekti redakcijai kol kas nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaune jau bus tvarka.

Kaune jau bus tvarka. portretas
Kauno senamiescio gyventojai jau puikiai zino, kaip kovoti su naktiniu triuksmu skleidejais, o ir pagaliau Kauno m. savivaldybe istikruju pradejo reaguoti i Senamiescio gyventoju pastovius nusiskundimus, pagaliau kaviniu, baru ir naktiniu klubu savininkai suprato, kad L.R. istatymu privalo laikytis visi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių