Quantcast

Nauja Lazdynų tilto dalis statoma skolon

Bendrovė „Kauno tiltai“ jau montuoja milžiniškas konstrukcijas, kurios sostinės Lazdynų tiltą praplatins dviem eismo juostomis. Tačiau specialistai dirba skolon, mat miestas neranda projektui reikalingų pinigų.

Darbų dar nestabdo

Kaip portalui teigė įmonių grupės „Tiltra group“, kuriai priklauso „Kauno tiltai“,           atstovė spaudai Inga Smirnovienė, šimtus tonų sveriančios konstrukcijos iš esmės montuojamos skolon. Nors senosios tilto dalies rekonstrukciją vykdanti bendrovė „Panevėžio keliai“ nutarė savo vykdomus darbus sustabdyti neapibrėžtam laikui, „Kauno tiltai“ tokių radikalių veiksmų bent jau šiuo metu neplanuoja.

„Tiltra group“ atstovė pripažino, kad sostinės savivaldybė „Kauno tiltams“ skolinga apvalią sumą, tačiau nuspręsta ieškoti išeities ir darbų dar nestabdyti. „Visos šalys deda visas pastangas, kad finansavimo klausimas būtų išspręstas kuo greičiau. Kol kas nekalbame apie darbų stabdymą“, - sakė I.Smirnovienė.

Už miesto transporto infrastruktūrą atsakingas sostinės vicemeras Romas Adomavičius tilto rekonstrukciją yra pavadinęs avantiūra. "Lazdynų tilto rekonstrukcija buvo pradėta net neturint finansavimo. Be abejo, tai yra avantiūra, į kurią nereikėtų eiti ateityje", - ketvirtadienį Lietuvos radijui sakė R.Adomavičius.

Atidarymą planuoja vasarą

„Kauno tiltų“ darbų vykdytojas Egidijus Rančys penktadienį žurnalistams teigė, esą pagal darbų planą dvi naujas Lazdynų tilto eismo juostas numatoma atidaryti jau kitų metų vasarą.

„Naujos juostos turėtų būti atidarytos kitų metų rugpjūčio 2 d., jau turėtų vykti eismas“, - sakė E.Rančys. Jei darbai nesustos dėl finansavimo problemų, jau vasarį ant naujosios tilto dalies numatoma pradėti perdangos plokščių montavimą.

Šiuo metu tiltų specialistai montuoja milžiniškas konstrukcijas, kurios laikys naująsias eismo juostas. Šimtus tonų sveriančios sijos vėžlio greičiu stumiamos į savo vietas. Viena keturių šimtų tonų svorio konstrukcija galingais domkratais per valandą pastumiama tik per tris metrus.

Per gruodžio mėnesio planuojama įvykdyti antrą sijų Neries upės vidurio link stūmimą, o sausio mėnesį - trečią ir ketvirtą. Baigus stūmimo darbus bus galutinai sureguliuoti sijų galai, sumontuotos ir suvirintos sujungimo sijos.

Visos Lazdynų tilto plieninės perdangos, kuri susidės iš 64 sijų, svoris sieks 1,3 tūkst. tonų. Beje, naujoji tilto dalis nebus visiškai „prilipinta“ prie senojo tilto konstrukcijų - dvi tilto dalis skirs nedidelis 5 centimetrų tarpas.


Šiame straipsnyje: lazdynų tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių