Quantcast

Moksleiviai išsirinko naują prezidentą

Kaune surengtas Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) Pavasario forumas, kuriame išrinktas naujas organizacijos prezidentas – Antanas Mikalauskas.

Naujasis LMS vadovas yra Vilniaus universiteto studentas kaip ir prieš jį organizacijai vadovavęs Vygintas Eidėnas. Pagal LMS įstatus prezidentu gali būti renkamas nuo 16 iki 25 metų amžiaus asmuo.

„LMS veikloje dalyvauju jau nuo 2007 metų. Keistas ir malonus jausmas apėmė, kai po tiek metų atsistojau prieš daugiau kaip 300 moksleivių ir buvau jų išrinktas prezidentu“, – savo įspūdžiais su portalu kaunodiena.lt dalijosi A. Mikalauskas.

Prezidentas sakė, kad savo kadencijos metu stengsis stiprinti LMS.

„Diegisme naujus dalykus, tobulinsime organizaciją, stengsimės, kad kiekvienas moksleivis būtų stiprus, nebijotų savo rūpesčiais dalytis su mokyklos administracija, savivaldybe. Stiprūs, pasitikintys moksleiviai stiprins ir LMS“, – kalbėjo A. Mikalauskas.

Pasak LMS Kauno skyriaus pirmininko Klaudijaus Melio, asamblėjoje taip pat buvo aptarti organizacijos įstatai, šveitimo sistemos aktualijos. „Jau tampa tradicija LMS forumus rengti Kaune. Čia patogiausia atvykti iš įvairių šalies regionų. Be to, čia susibūrusi stipri komanda, turinti gerus organizacinio darbo įgūdžius“, – aiškino K.Melys. LSM skyrius vienija apie 50 moksleivių.

LMS istorija prasideda 1996 metais, kai I-osios Lietuvos moksleivių konferencijos metu buvo įsteigta Respublikinė moksleivių taryba. Ši organizacija gyvavo neilgai ir jau 1998 metais Vilniuje vykusioje II-oje Lietuvos moksleivių konferencijoje buvo nuspręsta organizaciją įregistruoti Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijoje, o pavadinimą pakeisti į LMS. 1999 metais, gegužės 18 dieną Lietuvos moksleivių sąjunga gavo oficialų nevyriausybinės organizacijos statusą.


Šiame straipsnyje: moksleiviaiprezidentasrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Julius

Julius portretas
kaune darzelnukai -lopsinukai irgi issiriko prezidenta ,juo tapo martynas,Dabar laukia didziulis darbas pramusti lesu darzelio renovacijai ir susitikimai su kitu valstybiu prezidentais ,reikes aptarti darzeliu finansavima.Kokiu dabar tu prezidentu tik nera[ tuojau bus pabuvoje visi prezidentais ta pasvadinimo liga uzkrete tata visus

Blam

Blam portretas
Tokios organizacijos veikia daugybę laiko, o naudos iš jų jokios. Pats priklausiau II-ai LMP, ir galiu pasakyti jog tokios organizacijos yra niekinės, dėl vaizdo. Mes esamm bet jokios naudos neturim.

NeBlam

NeBlam portretas
O aš naudą matau. Kadaise priklausiau LMS'ui ir buvo gera matyti, kaip Lietuvos moksleivių sąjunga pateikia moksleivių nuomonę LR Seimui bei Vyriausybei, į kurią yra atsižvelgiama.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių