Quantcast

Merija laukia atsiskaitymo su trinkelių iš Gedimino pr. turėtojais

Vilniaus miesto savivaldybė teigia siūlanti tiems, kurie galbūt Gedimino prospekto trinkeles įsigijo neteisėtai ir neturi dokumentų, įrodančių įsigijimo teisėtumą, atsiskaityti su miestu.Jiems atvykus į savivaldybę, bus išrašyta sąskaita faktūra pagal turimą trinkelių faktinį kiekį ir esamą rinkos kainą, teigiama pranešime.

Anot savivaldybės, tarnybos užfiksavo apie dešimt galimų pažeidimų.„Miestas siūlo žmonėms, kurių teritorijoje galbūt yra naudojamos Gedimino prospekto trinkelės, už jas sumokėti. Tuomet miestas nesikreips į jokias teisėsaugos institucijas“, - teigiama pranešime.

Gedimino prospekte pagal rekonstrukcijos dokumentus iš viso buvo išardyta beveik 16 tūkst. kvadratinių metrų trinkelių, iš jų 7 tūkst. buvo panaudotos mieste vykdytuose projektuose: Bernardinų bažnyčiai, Prezidentūrai, Balsių mokyklai, Energetikos muziejui, Dievo Gailestingumo šventovei, Šv. Dvasios, Pilies, Universiteto ir Šventaragio gatvėse, Karveliškių kapinėse, Aguonų gatvės skvere, Liauksmino gatvėje, ties Gedimino pr. nr. 9, Vrublevskio gatvėje.

Dalis trinkelių vis dar saugoma bendrovės „Grinda“ sandėliuose.Tačiau apskaitoje nėra informacijos apie 9 tūkst. kvadratinių metrų raudonojo granito ir juodojo bazalto trinkelių, kurios buvo išvežtos 2007–2009 metais.

Apie dingusias Gedimino prospekto trinkeles Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas pranešė balandžio viduryje lankydamasis Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje. Anot jo, dingo trinkelės iš Gedimino prospekto atkarpos nuo Vasario 16-osios gatvės iki Žvėryno tilto.Gedimino prospekto rekonstrukcija Vilniuje vyko 2002-2009 metais.

Prospekto renovacija kainavo 102 mln. litų, 20 mln. litų kainavo vien naujasis prospekto grindinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Dabar galima vogti viską,o jei suras,tai apmokėsim.....

666

666 portretas
merija toleruoja vagystes . tai kas jie po to .

Tom

Tom portretas
O Pravieniškėse sėdintys irgi galės už pavgtą turtą grynais atsiskaityti ar kreditinėmis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių