Quantcast

„Meridiano“ remontui prireiks ne dviejų, o 7 mln. litų

Katastrofiškai tragiškos būklės Klaipėdos simboliu vadinamo burlaivio „Meridianas“ remontas kainuos kelis kartus brangiau nei planuota.

„Dabar jau aišku, kad jei barkentina per žiemą būtų likusi stovėti prie Danės krantinės, ji tikrai galėjo lūžti pusiau ir nuskęsti. Tokiai katastrofai įvykti būtų užtekę 24 metrų per sekundę stiprumo vėjo sukeltų bangų“, - aiškino „Meridiano“ paramos fondo valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

Jis ketvirtadienį Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijai pateikė ataskaitą, kaip vyksta „Meridiano“ remontas.

Burlaivis į „Klaipėdos laivų remonto“ doką buvo ištemptas praėjusių metų lapkritį. Iš pradžių planuota, kad jo remontas gali kainuoti apie 2 mln. litų, tačiau dabar jau įvardijama gerokai didesnė suma.

Skaičiuojama, jog laivo korpuso atstatymui reikės 4,5 mln. litų, o vidaus įrangos darbams – dar 2,5 mln. litų.

Šiuo metu už darbą jau sumokėta 800 tūkst. litų, o iki birželio „Klaipėdos laivų remontui“ planuojama pervesti dar apie 1,5 mln. litų.

„Darbininkai prie „Meridiano“ dirba dviem pamainomis ir dar šeštadieniais. Dedamos tikrai didelės pastangos, kad iki Jūros šventės burlaivis grįžtų į savo vietą ir vėl būtų prišvartuotas prie Danės krantinės. Vidus bus remontuojamas ir įrenginėjamas jau tuomet, kai barkentina bus savo vietoje. Visus darbus tikimės baigti iki kitų metų vasaros“, - dėstė A.Kuzmarskis.

Jis neslėpė, kad „Meridiano“ remonto kaina taip smarkiai išaugo todėl, kad pradėjus jį remontuoti paaiškėjo, kad burlaivio būklė yra gerokai blogesnė nei buvo manyta.

„Mediena taip supuvusi, kad ją galima rankomis laužyti tarsi duoną. Ant tokios medienos negalima uždėti jokio antstato, todėl ją reikės pakeisti nauja. „Meridianas“ bus ne restauruotas, o beveik pastatytas iš naujo, tačiau išlaikyta jo autentika“, - tikino vienas iš burlaivio savininkų.

A.Kuzmarskis ir klaipėdietis verslininkas Aidas Kaveckis „Meridiano“ paramos fondo valdytojais tapo pernai spalį. Jie burlaivį, jį valdantį burlaivį perėmė su visomis skolomis.

Anot A.Kuzmarskio, „Meridiano“ remontas atliekamas už jo ir A.Kaveckio asmenines lėšas, dalį pinigų skyrė nuolatiniai rėmėjai.

„Intensyviai ieškome naujų rėmėjų ir džiaugiamės, kad daug bendrovių tikrai nėra abejingos. Be to, teiksime paraišką gauti ES paramą, tik laikas toks, kad didelių sumų tikėtis nebegalime. Su sunkiu optimizmu, bet einame į priekį“, - ryžtingas buvo A.Kuzmarkis.

Atstatytame „Meridiane“ planuojama įrengti ekspozicijų salę, kur būtų eksponuojami su burlaivio istorija susiję daiktai, bei jūrinės tematikos restoraną.


Šiame straipsnyje: Meridianasbarkentina

NAUJAUSI KOMENTARAI

ot ka reiskia

ot ka reiskia portretas
kai smegenu nebera ir kai uzvaldo liga atstatyti griuvena. Ligoniai jus arba vagys, uz tuos pinigus ne viena laiva nusipirktumete. bet matyt labiau "apsimoka" remontuoti, nes daug, oi daug kam nuskils nuo to

matematikas

matematikas portretas
2006 m uz 2,3 mln. litų sumą įsigytas Klaipėdos universiteto pirkinys – škuna „Brabander“.. uz 7 mln - 3 tokie iseitu , ne knistis tiek nereiketu..

emigrant

emigrant portretas
Uz tuos pinigus Titanika is dugno galima pakelti ir restauruoti :) Klounai.......
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių