Quantcast

Meras posėdžiavo sąvartyno viršukalnėje

Ant Kazokiškių sąvartyno viršukalnės rankas vienas kitam spausdami Vilniaus meras Artūras Zuokas ir aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas žadėjo per dvejus metus pastatyti modernią atliekų rūšiavimo gamyklą.

„Pinigus gavome prieš dvejus metus, bet dar visiškai niekas nebuvo padaryta. Dabar viską darysime taip greitai, kad gal jau net  2013 metais greta Vilniaus atsiras moderni atliekų rūšiavimo gamykla“, - stovėdamas ant jau žaliuojančio sąvartyno kalbėjo A.Zuokas.

Anot jo, atliekų rūšiavimo gamyklai ES jau seniai skyrė per 100 mln. litų, tačiau pinigais niekas neskubėjo pasinaudoti. Gamykla per kelis metus turėtų išdygti greta termofikacinės elektrostoties, esančios už kelių kilometrų nuo miesto.

„Matote šį sąvartyną? Toks kalnas buvo sukauptas per trejus metus. Kiekvienas miestietis per dieną išmeta apie du kilogramus šiukšlių. Jei mes pastatytume gamyklą, tokį kalną krautume maždaug 60 metų“, - tvirtino miesto vadovas.

Į išvyką po sąvartyną išsiruošę miesto ir Vyriausybės valdininkai prie Kazokiškių vartų buvo pasitikti Elektrėnų bendruomenės atstovų. Tiesa, šie mero reikalavo būtent rūšiavimo gamyklos, kurią netrukus ketinama statyti.

„Gerus piketuotojus pasamdėm. Šneką tai, ką ir reikia. Nuomonė sutampa su valdžios“, - juokavo tarybos narys Kęstutis Nėnius.

Aplinkos ministerijos ir savivaldybės planuose yra ne tik rūšiavimo, bet ir šiukšlių deginimo gamykla. Esą ji būtų antrasis žingsnis tvarkant miestiečių atliekas. Tačiau šiam projektui tektų ieškoti privataus kapitalo lėšų, o statymui priešinasi aplinkinių rajonų gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių