Quantcast

Meras ir ministrai supainiojo interesus (papildyta)

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Vilniaus meras Juozas Imbrasas bei ministrai Artūras Paulauskas ir Vilija Blinkevičiūtė supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Anot VTEK, šie politikai, pradiniu politinės kampanijos laikotarpiu skelbdami informaciją apie savo ir vadovaujamų institucijų veiklą, naudojosi pareigomis asmeninei neturtinei naudai gauti.

Sostinės vadovas Juozas Imbrasas, aplinkos ministras Artūras Paulauskas ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė į etikos sargų akiratį pateko dėl užsakomųjų straipsnių žiniasklaidoje.

Su sostinės meru portalui šiandien susisiekti nepavyko. Jo patarėjas Audrius Gelžinis šiame VTEK sprendime sakė pastebintis šališkumą. "VTEK sprendimas man sunkiai suprantamas. Meras iš plakato su šilumos kainomis (plakate meras teiraujasi vilniečių dėl šilumos kainų - red. past.) jokios materialinės naudos neturėjo, nematerialinės irgi neturėjo. J.Imbraso, A.Paulausko ir V.Blinkevičiūtės atvejai susieti, nors jie visiškai nepanašūs. Pastarieji du politikai mokėjo už reklamininius straipsnius, o plakatai su J.Imbraso atvaizdu miestui nieko nekainavo", - portalui sakė A.Gelžinis. 

Tyrimą dėl sostinėje iškabintų plakatų su mero atvaizdu ir raginimu vilniečiams aktyviai išsakyti savo nuomonę dėl šilumos kainų VTEK pradėjo birželio 5-ąją.

A.Paulauskas yra tvirtinęs, jog jokios savireklamos „Veido“ žurnale, dėl kurios jis užkliuvo etikos sargams, neįžvelgiąs. Ministras sakė konservatorių kreipimąsi į VTEK laikąs „grynai politiniu negražiu politinių konkurentų priešrinkiminiu elgesiu“.

VTEK ketvirtadienį taip pat nutarė kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašydama atnaujinti procesą žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės byloje dėl valstybės biudžeto lėšų naudojimo ministerijos užsakomiesiems straipsniams apmokėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių