Quantcast

„Mažosios brigados“ likimas: iš 60 narių, 27-iems bus pateikti kaltinimai

Vilniuje į teisiamųjų suolą netrukus sės dalis didelės nusikalstamos gaujos, vadinamos Mažąja brigada, narių.

Vilniaus apygardos teismui penktadienį perduotojoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl sunkių nusikaltimų pateikti 27 asmenims. Pareigūnų duomenimis, jie priklausė nusikalstamai grupei, turėjusiai apie 60 narių.

Vilniaus apygardos prokuroro Mindaugo Bliuvo teismui perduotoje baudžiamojoje byloje gaujos nariai kaltinami šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimu, vadovavimu jam bei dalyvavimu jo veikloje, neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu, neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, netikrų pinigų laikymu bei neteisėtu asmeninio dokumento įgijimu ir laikymu.

Pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo, vadovavimo bei dalyvavimo jo veikloje buvo įteikti daugiau kaip 60 asmenų. Dalis jų už grotų atsidūrė praėjusių metų gruodį, kiti - šiemet vasario mėnesį.
Dalies nusikalstamo susivienijimo narių atžvilgiu ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Įtariamieji kaltinami tuo, kad dalyvaudami nusikalstamo susivienijimo veikloje, išplatino ne mažiau kaip 63 kilogramus amfetamino ir metamfetamino, apie 10 kilogramų kanapių ir jų dalių, apie vieną kilogramą kokaino, maždaug 400 gramų heroino ir per 13 tūkst. psichotropinio poveikio tablečių.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, sudaryta tyrimo grupė, kurioje buvo 12 Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus ir Vilniaus miesto bei rajono apylinkės prokurorų, taip pat penki Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo (LKPB ONT) padalinių pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai sostinėje aptiko patalpas, kuriose veikė šio nusikalstamo susivienijimo laboratorija - čia gamintas amfetaminas.

Per kratas rasta 15 įvairių kalibrų ir kategorijų šaunamųjų ginklų, priklausiusių nusikalstamo susivienijimo nariams, taip pat apie 120 šovinių.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po LKPB ONT padalinių pareigūnų atlikto ilgalaikio operatyvinio tyrimo.
Įstatymas tam, kas organizavo ar vadovavo šaunamaisiais ginklais, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ginkluotam nusikalstamam susivienijimui, numato laisvės atėmimo nuo 10 iki 20 metų arba įkalinimo iki gyvos galvos bausmes.


Šiame straipsnyje: gaujaMažoji brigada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių