Quantcast

L.Karaliaus statybos kelia pavojų Vilniaus gynybinei sienai

Statybos inspektoriai prieš savaitę nusprendė skubiai stabdyti buvusio parlamentaro Lino Karaliaus draugės Gintarės Gurevičiūtės vykdomus darbus būsimojoje vegetariškų patiekalų kavinėje „Shiva Chill Bar“.

Jų pagalbos paprašę paveldosaugininkai teigia, jog kavinę įrenginėjantis buvęs Seimo narys kelia grėsmę toje vietoje užregistruotoms Vilniaus gynybinės sienos vartų liekanoms po žeme, rašo „Lietuvos rytas“.

Sostinėje esančios Klaipėdos gatvės gyventojai pranešė, kad rūsiuose kažkas griaunama, tačiau specialistai į vidų pakliūti negali. Statybų ar rekonstrukcijos projekto nėra – jie nežino, kas ten vyksta.

Paveldosaugininkus, anot dienraščio, apstulbino rezoliucija, kurią G.Gurevičiūtė užrašė ant jų reikalavimo stabdyti jos vykdomus statybos darbus.

Būsimo restorano savininkė ant valstybės institucijos dokumento parašė nesutinkanti su pareigūnų reikalavimais ir darbų nestabdysianti.

Kultūros paveldo departamento Vilniaus padalinio vadovas Vitas Karčiauskas mano, kad senamiestyje, oficialiai užregistruotoje miesto sienos vartų vietoje, be jokio projekto vyksta didelės apimties darbai.

Įtariama, kad rūsyje nuardyti sudėtingos konfigūracijos sienų gabalai.

Ši vieta įrašyta atskiru numeriu į registrą kaip itin vertinga sudėtinė Vilniaus gynybinės sienos dalis.

Tuo metu G.Gurevičiūtė atsisakė vykdyti paminklosaugininkų reikalavimus ir stabdyti kavinės įrengimo darbus teigdama, kad gynybinė siena yra toliau nuo šio pastato.

Ji savarankiškai nustatė, kad pagal Statybų įstatymą jos nuomojamų patalpų remonto nereikia derinti su paveldosaugininkais ir rašytiniai pritarimai projektui neprivalomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelė

Senelė portretas
Na kas su šitais dvasios vargšais darosi? Kur tik praėjo, kur tik prisilietė, ten kiaulystę paliko. Ne gana Palangos pajūrio, dar reika Vilniuje srutas po istoriniais pamatais papilti. Aktorystė, grožis ir turtas pridėtas prie bedvasio nachališkumo yra baisu.

manjana

manjana portretas
Labai gaila, bet šitie mankurtai padės skersą ant paveldosaugininkų reikalavimų, kaip jau padarė Palangoje...Gal turi užtarėjų tarp partinių šiukšlių?

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Pelnas ir BVP didinimas yra svarbiau, ne paveldo išsaugojimas? Europoje pramogų pasaulio žvaigždės elgiasi atvirkščiai - pasisako už eklogiją ir paminklosaugą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių