Quantcast

Lietuvos trispalvė – sostinės Žaislų muziejui

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė sostinės Žaislų muziejuje, kurio įkūrėjams už originalų Vasario 16-osios paminėjimą įteikė šalies trispalvę. Muziejuje dvi pirmas vasario savaites lankytojai kartu su darbuotojais iš popierinių laivelių kūrė mūsų šalies vėliavą.

„Meilė Tėvynei prasideda šeimoje. Nuo mažų dienų mokomės kalbėti lietuviškai ir švęsti savo šalies šventes. Džiugu, kad vieta, kurioje atgimsta mūsų vaikystė, turės tokią išradingą ir unikalią šeimų sukurtą vėliavą, " - apsilankiusi muziejuje sakė šalies vadovė.

Kaip rašoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime, Lietuvai minint 95-ąsias Valstybės atkūrimo metines, Prezidentė kvietė šalies bendruomenes pasidalyti idėjomis, kaip bus švenčiama Vasario 16-oji jų krašte. Per beveik dvi savaites buvo užregistruota per 200 įvairių iniciatyvų iš visos Lietuvos. Išradingai Vasario 16-ąją šventė mokyklos, lopšeliai-darželiai, vietos bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos ir privačios kompanijos. 95-ojo šalies gimtadienio proga buvo statomi sniego parkai, formuojamos trispalvės širdys, organizuojami įvairūs koncertai, žygiai per Lietuvą ir kiti renginiai.

Šalies vadovė valstybinę vėliavą jau yra padovanojusi Lietuvos moksleivių sąjungai, Mykolo Biržiškos mokyklai, Anykščių rajono Kurklių miestelio bendruomenei, Kruonio gyventojams, Platelių gimnazijai, Butrimonių bendruomenei ir Pasaulio lietuvių bendruomenei.

Žaislų muziejus, kuriame seni žaislai atgimsta naujam gyvenimui, sostinėje įkurtas praėjusiais metais. Didžiąją dalį esančių žaislų muziejui dovanoja Lietuvos žmonės. Nuo Vasario 16-osios čia eksponuojama ir unikali iš 1500 popierinių laivelių sukurta mūsų šalies trispalvė, rašoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių