Quantcast

Liepų gatvėje vėl kirs senus medžius

Liepų gatvėje vėl riaumos pjūklai – artimiausiomis dienomis čia bus pradėti kirsti senieji medžiai. Iš viso planuojama pašalinti 60 lapuočių. Vietoje jų bus atsodintos naujos liepos.

Liepų gatvės medžių kirtimo ir atsodinimo projekto antras etapas bus pradėtas šią savaitę. Jo metu bus pašalinta 60 lapuočių. Vietoje jų bus atsodinti 65 olandiškos liepos.

Penki medeliai bus pasodinti vietose, kur senieji medžiai, praūžus audroms, buvo pašalinti anksčiau.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, antrojo etapo metu bus sodinami tokie pat medžiai kaip ir pirmojo – olandiškos liepos. Tokie medžiai jau auga Turgaus ir Tiltų gatvėse.

„Šios olandiškos liepos pritaikytos augti mieste. Jos neužauga aukštos, šakos neišsikeroja, nedidelė lapija“, – pasakojo I.Šakalienė.

Vieno medelio kaina siekia 737 litus. Iš viso antro etapo darbai kainuos 80 tūkst. litų.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, jog darbai prasidės dar šią savaitę. Pirmiausia bus kertami senieji medžiai.

„Geriausia mums šiuos darbus vykdyti savaitgalį, kada mažiau mašinų. Medžių iškirsime greitai – per 2-3 dienas. Daugiau problemų kils, raunant kelmus. Reikia sulaukti, kol iš žemės pasitrauks pašalas. Problemų kelia ir tai, kad po senųjų medžių šaknimis eina kabeliai“, – pasakojo vadovas.

Pasak G.Valašino, nepaisant problemų, darbus reikia atlikti greitai, kol nėra išsprogę medžių pumpurai. Planuojama, kad darbai truks 2-3 savaites.

Pernai rudenį vyko pirmasis Liepų gatvės medžių kirtimo ir atsodinimo projekto etapas. Jo metu buvo pašalinta ir atsodinti 21 medis gatvės ruože nuo Karoso iki H. Manto. Darbai kainavo 32 tūkst. litų.

I.Šakalienė tvirtino, jog naujieji medeliai po žiemos buvo apžiūrėti. Jie visi prigijo.

Senuosius Liepų gatvės medžius buvo nuspręsta pašalinti, ekspertams nustačius, jog jie yra paveikti puvinio ir kelia grėsmę praeiviams bei žmonių turtui. Jie tvirtino, kad kitaip medžių išgelbėti negalima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidma

Vidma portretas
tik greiciau kirskit viska ir mamario miskus , o tai matot kas daros globalinio atsilimo ne pro kur .Uzsipisau moket uz sildyma , o dar zada iki vidurio vasaros neisjungt nes nevirsija 30 laipsniu vidurkio lauke :DDDDD

Ką ir bepridurti

Ką ir bepridurti portretas
Kirskit, kirskit- nieko nereikia.Suknista valdžia-suknista šalis-suknista aplinka ir gamta.Nereikia jokių medžių, nebent už neįmanomą kainą(kad du trečdalius pasiimti sau), nereikia želdinių, gryno oro, vandens.Parko nesodinkime, tik naikinkime, o ant pušų visame miške prikalkime lentų ,,žavingai" pavadinus kar kar. Ne tik parko prieigose.Viskas logiška.Šiukšlynų žmionėms vadovauja iš šiukšlynų išlindę bosai

Piliete

Piliete portretas
Kyla pora klausimų, kurie Klaipėdoje prasilenkia su logika: - pilna griūvančių pastatų Klaipėdoje, kurie kelia riziką būti sužalotiems einant pro šalį, vedant vaikus ir t.t. Bet kažkodėl savivaldybė investuoja į medžius, kurie labai abejoju, kad kelia grėsmę mūsų gyvybei..Jei vienas ir yra pasviręs ne tą pusę, nupjaukite ir atsodinkite. Kažkaip labai neargumentuotai skamba tas medžių pjovimas. Kai tuo labiau užterštumas vis didėja Klaipėdoje. Ryškiai akcentai ir prioritetai ne ten sudėti ir labai gaila, nes Klaipedos miestas darosi kaip vaiduoklis: išpjauti medžiai, griūvantys pastatai ir tuščias įvairiais mokesčiais apmokestintas senamiestis... nuo medžio iki politikos ;) Plius, nejaugi nebėra auginama Lietuvoje liepaičių ar kitų lapuočių. Kodėl visada reikia pirkti kas nelietuviška?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių