Quantcast

Lazdynų tiltas atidarytas, bet eismo trukdžiai Savanorių pr. liks

Nors nuo pirmadienio vairuotojai gali laisvai važiuoti rekonstruotu Lazdynų tiltu, prieš metus atsiradę eismo pakeitimai Savanorių prospekte dar neišnyks.

Atnaujintu Lazdynų tiltu vairuotojai vietoj anksčiau buvusių šešių gali važiuoti aštuoniomis eismo juostomis. Naujosios Lazdynų tilto dalies plotis sudaro 11,25 m, o kartu su senąja rekonstruoto tilto dalimi bendras tilto plotis siekia 39 m, tilto ilgis – 233 metrai.

Tačiau vairuotojams keblumų ir toliau kels eismo tvarka Savanorių prospekte tarp Vilkpėdės ir Vaduvos gatvių. Dėl Lazdynų tilto rekonstrukcijos ir dėl to suintensyvėjusio eismo praėjusių metų rugpjūtį buvo uždraustas kairysis posūkis iš prospekto į Vilkpėdės gatvę. Vairuotojai iš Savanorių žiedinės sankryžos į Vilkpėdės gatvę iki šiol gali įvažiuoti tik nuo Pietinio aplinkkelio, pavadinto Tūkstantmečio gatve.

Kaip informavo Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus specialistas Antonas Nikitinas, iš Savanorių prospekto vėl sukti į Vilkpėdės gatvę tikriausiai bus galima kiek vėliau.

Dėl suintensyvėjusio eismo Lazdynų tilto rekonstrukcijos metu tarp Vaduvos ir Vilkpėdės gatvių buvo panaikintos ir viešajam miesto transportui skirtos eismo juostos. Šias juostas žyminčios A raidės taip pat dar kurį laiką liks perbrauktos geltonomis linijomis.

„Kol kas svarbiausia buvo atidaryti Lazdynų tiltą. Dabar eismo specialistai tarsis, ką daryti su likusiais pakeitimais. Manau, kad artimiausias savaites jei dar galios“, - teigė A.Nikitinas.

Planuojama, kad Lazdynų tilto rekonstrukcijos projektas iki galo bus baigtas spalio pabaigoje – iki tol bus sutvirtintos išorinių pluoštų atsparos senojoje tilto dalyje bei baigti tilto ir jo prieigų apdailos darbai.

Lazdynų tiltas yra Vilniaus vakarinio aplinkkelio IA etapo dalis. Darbai, kuriuos vykdo kelių ir tiltų statybos įmonės „Kauno tiltai" bei „Panevėžio keliai", pradėti 2009 m. pradžioje. „Kauno tiltai" šiame projekte statė naująją tilto dalį, kuri leido išplatinti tiltą iki 8 eismo juostų, o „Panevėžio keliai" atliko senosios tilto dalies rekonstrukciją.

Bendra Lazdynų tilto rekonstrukcijos projekto vertė – 125,5 mln. litų. Dalis šios sumos – 69,673 mln. litų – finansuojama Europos Sąjungos lėšomis.


Šiame straipsnyje: lazdynų tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių