Quantcast

Lazdynų baseiną uždarys po savaitės

Nors Lazdynų laisvalaikio centrą planuota uždaryti praėjusią savaitę, šiandien jo durys vis dar atviros lankytojams. Miesto savivaldybės tikinimu, galimai avarinės būklės centras techninei ekspertizei bus uždaromas po savaitės.

Bijo, kad nugarmėtų stogas

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto savivaldybės suburta speciali komisija lankėsi Lazdynų laisvalaikio centre. Komisijos nariams nerimą kelia sovietmečiu statyto ir nė karto kapitaliai neremontuoto centro stogo konstrukcijos. Mat šios tiek surūdijusios, kad stogas gali neatlaikyti apkrovų ir nugarmėti ant baseine plaukiojančių lankytojų galvų.

Vadovaudamasi komisijos rekomendacijomis Vilniaus miesto valdžia ketina kreiptis į Vilniaus Gedimino technikos universitetą, kad šio specialistai atliktų statinio techninę ekspertizę. Ši preliminariai truks apie du-tris mėnesius. Kol bus atliekama ekspertizė, galimai pavojingas Lazdynų laisvalaikio centras bus uždarytas. 

Jeigu ekspertai nustatys, kad pastatas iš tiesų yra avarinės būklės ir lieps jį iš pagrindų remontuoti – baseinas durų gali neatverti ir dvejus metus.

Kas apmokės nuostolius?

Lazdynų laisvalaikio centro laikinam uždarymui prieštarauja jo administracija ir dalis vandens sporto šakų federacijų. Mat centre įrengtas 50 metrų ilgio plaukimo baseinas - vienintelis Vilniuje. Lazdynų laisvalaikio centro direktorius Romualdas Grigas nerimauja ir dėl centre dirbančių 25 žmonių. Šių keliems mėnesiams išleisti nemokomų atostogų nei bekyla ranka, nei tam galimybių yra.

Mat darbuotojai praėjusią vasarą, kol neveikė baseinas, buvo priversti nemokamai atostogauti du mėnesius. Leisti darbuotojus apmokamų atostogų centro vadovybė negali, neturi tam lėšų. Atleisti darbuotojų neįmanoma, nes šiems pagal įstatymus įspėjimai apie atleidimus turėjo būti išdalyti prieš du mėnesius.

Taip pat tektų atsiskaityti ir su lankytojais, kurie turi nusipirkę leidimus į baseiną iki kitų metų sausio. Kiek lėšų tektų grąžinti – direktorius atsakyti negalėjo, tačiau patikino, kad ir su šiais atsiskaityti centras neturi nė vieno lito.

Pasak R.Grigo, visas su Lazdynų laisvalaikio centro uždarymu susijusias problemas turi spręsi ne jis, o bendrovės akcininkas - Vilniaus miesto taryba. Toks direktoriaus požiūris piktina Vilniaus miesto valdžią. Neoficialiais duomenimis direktorių dėl negebėjimo ūkiškai valdyti bendrovę ketinama atleisti iš darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių