Quantcast

Laisvės alėjos „stiklainio“ byla: kaltųjų nėra

Už stiklainiu praminto Laisvės alėjos 90 pastato rekonstrukciją teisti trys Kultūros paveldo departamento (KPD) tarnautojai švenčia pergalę. Kauno apylinkės teismas antradienį paskelbė KPD Kauno teritorinio padalinio specialistės Rymantės Gudienės veiksmuose nematantis nusikaltimo požymių ir bylą užvertė.

Iš viso už pareigų neatlikimą teisti trys tarnautojai. Tačiau padalinio vadovė Irena Vaškelienė ir jos pavaldinys Liutauras Tarbūnas antradienį jautėsi ramūs, nes byla jų atžvilgiu buvo nutraukta dėl suėjusio senaties termino.

R. Gudienės veiksmuose prokurorai įžvelgė ne vieną nusikalstamą epizodą, tačiau tik vienas jų įvykęs mažiau nei prieš penkerius metus, todėl į kitus teismui taip pat teko nekreipti jokio dėmesio.

„Byla – dirbtinė. O aš čia atsidūriau, nes buvau per arti taikinio – I. Vaškelienės. Departamentas (KPD – red. past.) norėjo su ja susidoroti“, – teismui sakė R.Gudienė.

Dėl Laisvės alėjos 90 pastato kilusi audra privertė I.Vaškelienę pradėti pensininkės karjerą. Drąsiai kalbėta, kad stiklinę kepurę nuo pastato reikia nugriauti. Tačiau vėliau nutarta ieškoti kompromiso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip  portretas
ITALIJOS MAFIJAI TOOOOOLI IKI KAUNO...

h20

h20 portretas
..." a u nas vsio shvaceno... za vsio zaplaceno... i zyzdn moja nalazena... naverniaka... " ... :D

inga

inga portretas
Už viska ateina atpildas.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių