Quantcast

Kuršių mariose įlūžo keturratis motociklas su priekaba

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pilotai, sraigtasparniu vykdydami su sienos apsauga susijusius skrydžius ir užduotis, pamato ir nekasdieniškų vaizdų. Ketvirtadienį patrulinio skrydžio metu pasienyje su Rusija jie užfiksavo ir mariose įlūžusį žvejų keturratį, ir ketvertą gulbių Nemuną lbaigiančiame sukaustyti lede.

Šilutės rajone, Kuršių mariose, apie 400 metrų nuo kranto, iš oro buvo pastebėtas keturratis motociklas su priekaba, įlūžę lede. Juos jau buvo suskubę traukti keli žvejai. Informaciją apie tai pasieniečiai iš sraigtasparnio perdavė kolegoms iš Neringos užkardos.

Šie vėliau laivu ant oro pagalvės „Christina“ nuvyko į šią vietą, tačiau nelaimėlių čia jau nebuvo - jiems pavyko savo jėgomis ištraukti keturratį.

Skrisdami virš Nemuno, kuriuo eina siena su Rusija, upėje Šilutės rajono ribose VSAT pareigūnai iš oro išvydo keturias gulbes. Pirmas įspūdis buvo toks, kad jos yra įšalusios Nemuną sukausčiusiame lede - paukščiai visiškai nejudėjo ir nerodė jokių gyvybės ženklų.

VSAT pilotams tai pasirodė šiek tiek keista, nes paprastai skrendant sraigtasparniu jo garsą ant žemės išgirdę paukščiai pakyla.

Pasieniečiai apie gulbes pranešė aplinkosaugininkams, kurie paneigė galimybę, kad gulbės gali įšalti lede. Kiek vėliau vietoves nuo kranto žvalgę Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos patruliai gulbių nepastebėjo.


Šiame straipsnyje: pasieniečiaiVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

klap

klap portretas
Durniai

Automobilininkas

Automobilininkas portretas
Zaibis, galejo dar nuskesti debilai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių