Quantcast

Kur iš sostinės gatvių dingsta gyvūnų ir paukščių gaišenos?

Vilnietis Saulius, žygiuodamas ryte į darbą,nemaloniai nustebo, kai gatvėje išvydo sparnus išskleidusį, ant gatvės gulintį balandį. Vėliau eidamas pietauti vilnietis pamatė, kad paukštis vis dar guli toje pačioje vietoje, tačiau jau pervažiuotas automobilių.

„Vaizdas tikrai nebuvo malonus. Vos nedingo apetitas. Iš karto kilo klausimas, kas pasirūpina negyvų paukščių ir gyvūnų pašalinimu iš miesto gatvių, - portalo diena.lt klausė sostinės gyventojas. – Aš nebuvau visiškai šokiruotas sutraiškyto paukščio vaizdu, bet manau, kad tokie vaizdai galėtų traumuoti mažus vaikus“.

Vilniaus miesto Komunalinio ūkio darbuotojas Saulius Valickas pasakojo, kad nugaišusius gyvūnus ir paukščius iš miesto teritorijos šalina „Grindos“ benamių gyvūnų sanitarinė tarnyba. Jei yra įtarimų, kad negyvas gyvūnas gali būti pasiutligės nešiotojas (lapės, mangutai ar šeškai), jie vežami į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Laboratorijos departamentą nustatyti, ar gyvūnas nesirgo pasiutlige.

Laukinių gyvūnų ir paukščių gaišenų negalima utilizuoti kartu su kitomis šiukšlėmis. Komunalinio ūkio specialistas teigia, kad surinkti gyvūnai yra laikomi šaldymo kamerose, o vėliau perduodami „Rietavo sanitarinei tarnybai“, kurie pasirūpina kūnų sunaikinimu.

Miesto gyventojai, pamatę negyvus gyvūnus ir paukščius, neturėtų patys bandyti atsikratyti gaišenomis. „Jei įtariama, kad gyvūnas yra pasiutligės rizikos grupėje, specialistai naudoja vienkartines pirštines, radimo vieta dezinfekuojama“, - pasakojo S.Valickas. Pasak specialisto, gyvūnų gaišenas renka specialiai tam apmokyti darbininkai.

Pamačiusius negyvo paukščio ar gyvūno kūnus, gyventojus raginama kreiptis į Benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą ir jiems pranešti apie tikslią aptikto kūno vietą.


Šiame straipsnyje: gaišenosgrinda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Virga

Virga portretas
vienas tokiu gaišenu nuo kovo menesio gulejo po viaduku ties stotele "Šeškine". Paskutine rugpjučio savaite ten šiukšles buvo sušluotos i kruveles, kurios tebera iki šiol. Manau, tas nudveses balandis - vienoje iš ju. Niekam netrukdo.

Eimantas

Eimantas portretas
Nu tai iš kur gali žinoti GRINDA kurioje vietoje negyvas gyvūnas. Juk jeigu niekas nepraneša apie radinį, jokių veiksmų ir nebus imtasi. Jeigu tik būna pranešimas į tokius dalykus TIKRAI REAGUOJAMA ir VYKSTAMA Į NURODYTĄ VIETĄ. Taip, kad pamatę tokius dalykus skambinkit ten kur reikia, o nesibaiminti, kad pradings apetitas. Pilietis pamatė ryte, o paskiau tą patį paukštį pamatė po pietų. Jeigu visi taip tik ir žiūrės, tai gaišenos ir PUS ant gatvės, šaligatvių ir t.t.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių