Quantcast

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai – priekaištai

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnyba porą metų veikia be registracijos „Registrų centre“. To nebuvo padaryta įstaigai pakeitus pavadinimą.

Šis faktas buvo nustatytas savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai atlikus įstaigos 2010 metų veiklos auditą. Ataskaita trečiadienį buvo pristatyta Kontrolės komiteto posėdyje.

Rekomendacijos gelbėtojams buvo pateiktos ir dėl lėšų panaudojimo, patalpų nuomos.

Jame Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas nedalyvavo, nes nebuvo kviestas. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tvirtino, šiuo metu rengiami įstaigos įstatai.

„Atsiprašome, kad nespėjome įregistruoti įstaigos. Vadovas aiškino, kad įstatų nespėjo paruošti, nes vasarą buvo daug darbo. Dabar tarnybos viršininkas įstatus atnešė, bet juos reikia tobulinti“, – aiškino I.Šakalienė.

Įstaigos įstatus tvirtinti miesto tarybai ketinama pateikti vasario pabaigoje vyksiančiame posėdyje.

Anot I.Šakalienės, V.Urbonas yra pranešęs, kad kitos Kontrolės ir audito tarnybos rekomendacijos yra įgyvendintos.

Komiteto nariams kilo klausimų, kam žiemą tarnyboje reikia 25 darbuotojų. I.Šakalienė pabrėžė, kad dauguma jų yra sargai, saugantys techniką. Taip pat mechanikai.

Anot I.Šakalienės, tarnyba pati remontuoja techniką ir neperka šios paslaugos iš kitų.

„Šitie klausimai yra skirti tarnybos vadovui. Tačiau galiu pasakyti, kad tarnyba dvejus metus gerai atlieka savo darbą. Vykdo prevenciją, vaiko neblaivius asmenis. Klaipėdos oficialiuose paplūdimiuose nenuskendo nė vienas žmogus, išgelbėta 16. Pernai Palangoje nuskendo 4, Neringoje – 1 žmogus“, – pabrėžė vedėja.

I.Šakalienės teigimu, Klaipėdos gelbėtojai saugumą užtikrina 8 kilometrų paplūdimio ruože. Tačiau įvykus nelaimę jie skuba ir į Karklę, kuri priklauso Klaipėdos rajonui.

Komiteto nariai pastebėjo, kad šiame paplūdimyje yra netvarka.

„Geriau šis paplūdimys būtų atiduotas Klaipėdai ar Palangai. Tada būtų tvarka“, – tvirtino miesto tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Kontrolės komitetas gelbėtojų vadovą Vidmantą Urboną ketina kviestis kovo mėnesį. Jo bus prašoma papasakoti, kaip pasiruošta vasaros sezonui, ar įvykdytos audito rekomendacijos.


Šiame straipsnyje: Gelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių