Quantcast

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus gretos plėsis

Mieste turi būti tvarka – taip nusprendė Finansų ir ekonomikos komiteto nariai ir leido Viešosios tvarkos skyriuje papildomai įsteigti 8 darbuotojų etatus.

Tai buvo žengtas dar vienas žingsnis įkurti vadinamąją savivaldybės policiją – ne nuo vasario 1-osios skyriuje jau dirbs 18 žmonių.

Papildomų etatų Viešosios tvarkos skyriui politikų prašė jos vedėja Kristina Vintilaitė. Anot jos, savivaldybei yra perduota kontroliuoti apie 70 Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnių, tačiau realiai buvo kontroliuojami tik šeši, nes trūksta pajėgų.

Miesto taryba yra patvirtinusi 13 taisyklių dėl tvarkos mieste ir daugiabučiuose namuose, tačiau Viešosios tvarkos skyrius sugebėjo prižiūrėti tik tai, kaip laikomasi penkerių taisyklių nuostatų.

„Statistika išties graudi, už kai kuriuos administracinius teisės pažeidimus surašyta tik po vieną protokolą. Kas gali garantuoti, kad jei duosime daugiau žmonių, dirbsite geriau?“ – K.Vintilaitės teiravosi Finansų ir ekonomikos komiteto narė Zita Šličytė.

K.Vintilaitė aiškino, jog iki praėjusių metų spalio 1-osios skyriuje dirbo tik trys žmonės, kurie buvo užsiėmę gynybines pozicijas – esą nieko nespėja, nes neturi pajėgų.

Tik nuo spalio 1-osios skyrius „praturtėjo“ dar septyniais žmonėmis, bet ir tiek esą neužtenka, nes vien protokolų už automobilių stovėjimo rinkliavos nesusimokėjimą reikia surašyti tūkstančius.

Todėl galiausiai ir buvo nuspręstą Viešosios tvarkos skyrių pastiprinti dar 8 žmonėmis. Jų algoms ir socialinėms įmokoms šiemet reikės beveik 240 tūkst. litų.

Tačiau pinigų ketinama gauti iš baudų – planuojama, kad jų per metus bus surinkta beveik milijonas litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Pavarom augimą! Beje, yra ir pigesnė alternatyva - mažinti parkomatų. Paprasta.

kada

kada portretas
kada bus padaryta tvarka pėsčiųjų takuose, šaligatviuose, visur stovi mašinos, ne miestas, o garažas

tomas

tomas portretas
per visa laika kai atsirado parkomatai, as i juos "sumeciau" cielus 2 lt 2x po 1 lt uz 30 min. ir sumokejau bauda 40 lt uz tai kad prie namu masina pasistaciau. 2 litai i miesto "biudzeta" 40 lt i valstybes, kokia nauda klaipedai, kankinti savo miestiecius su tais kvailais parkomatais... kogero cia bus viskas apgalvota didziuju prekybos centru itaka, kad visi zmones vaziuotu i "Gavnopolius" ten gi parkomatai nekainuoja, o miestas merdi... visi sulinde i ta kvaila deze "Gavnopoli".... ir isvis ta Lietuva pravalas, kur tik paziuresi vien betvarke!!! Galetu super duper zuranlistai issiaiskinti ir suskaiciuoti kiek pinigu praeitais metais surinko is parkomatu, ir kiek isleido algom, ir visam parkomatu aparatui suktis, galiu duoti bb nukirsti, kad sitas biznis yra nuostolingas ;)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių