Quantcast

Klaipėdos politikai neatšaukė kiemų apmokestinimo

Nei piketais, nei argumentuotomis kalbomis uostamiesčio politikų klaipėdiečiams nepavyko įtikinti, jog būtų atšaukta galiojanti tvarka, kad miesto centre už automobilių stovėjimą reikia mokėti ir daugiabučių namų kiemuose.

Sprendimo projektą, kuriuo siūlyta atšaukti nuo metų pradžios įgaliojusią tvarką, parengė miesto tarybos narė Lilija Petraitienė.

Kai šis klausimas ketvirtadienį buvo svarstomas miesto tarybos posėdyje, keliasdešimt klaipėdiečių mitingavo Atgimimo aikštėje – jie reikalavo rinkliavą kiemuose panaikinti, nes tai esą nepatinka ir gyventojams, kenkia verslui.

L.Petraitienė siūlė, kad rinkliava būtų atšaukta nuo vasario 15-osios ir tvarka galiotų tokia, kokia buvo iki šių metų pradžios – reikėtų mokėti tik už automobilių stovėjimą gatvėse ir aikštelėse.

„Visi prieš savivaldos rinkimus deklaruojame, kad rūpinsimės senamiesčio gaivinimu, o pasielgta priešingai. Dabar jame vitrinose gausu užrašų, kad patalpos išnuomojamos – verslas bėga iš senamiesčio ir mums reikia apsispręsti, ar jo norime gyvo ar mirusio“, - savo parengtą sprendimo projektą dėl mokesčio panaikinimo komentavo L.Petraitienė.

Ji ragino atsiklausti gyventojų ir verslininkų nuomonės, ar tikrai miesto centre reikia rinkti rinkliavą už automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose.

Galiojančios tvarkos šalininkas Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas aiškino, kad rinkliava už automobilių stovėjimą miesto centre įvesta todėl, kad sumažėtų tarša, triukšmas, mašinomis nebūtų užkišti kiemai. „Tokie buvo rinkliavos, kai ją įvedėme, tikslai. O kaip jūsų siūlomas variantas juos atitinka?“ - teiravosi vicemeras.

„Juk negalime grįžti prie karietų“, - argumentą, kad panaikinus mokestį kiemuose, bus labiau teršiamas miesto centras atmetė L.Petraitienė.

Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius teiravosi, kokios bus ekonominės pasekmės, jei rinkliava už automobilių stovėjimą kiemuose nebus renkama.

L.Petraitienė pabrėžė, kad negalima miesto biudžeto skylių kamšyti papildomais mokesčiais apkraunant žmones ir verslininkus. „Rinkliava bus renkama taip, kaip iki šiol, tad miesto biudžetui tai įtakos neturės“, - tvirtino politikė.

Nors dešimt miesto tarybos narių palaikė L.Petraitienės siūlymą nuo vasario 15 dienos kiemuose neberinkti rinkliavos už automobilių stovėjimą, didžioji dauguma buvo kitos nuomonės, todėl nuo metų pradžios įsigaliojusi tvarka nebus atšaukta.

Sausį uostamiesčio savivaldybė jau sulaukė maždaug tūkstančio gyventojų ir verslininkų prašymų išduoti leidimus automobilius kiemuose statyti nemokamai.

Metams vienam turtiniam vienetui pirmasis toks leidimas kainuoja 5 litus, o antrasis – 250 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liberalams

Liberalams portretas
Liberalas Šulcas makaronus kabina. Automobilis, kai stovi jis jokio triukšmo nekelia. Kaip tik triūkšmas padidės, nes mokestį uždirbti reikės. O norint litą pelno turėti, reikia ir kurą deginti, tai ir triukšmas, ir tarša. Gerai būtų pėstute vaikščioti, dviratuku važinėti, grynu oru prie jūros kvėpuoti, jei tuo metu liberalai tau duonai uždirbtų. O kol kas tenka automobiliu į darbą, iš darbo, darbo reikalais, į parduotuvę ir visur kitur skubėti, o liberalai tau kliūtis visokias sugalvoja, kad malonumą justum ir už liberalus nepamirštum balsuoti.

KAS

KAS portretas
kreipėsi,tai tik apsidraudė nuo baudų,tačiau rinkliavos ne tik nepageidauja,bet ir kategoriškai prieštarauja tokiam "sprendimui".

Liberalams

Liberalams portretas
Sauniai ponas Sulcas pasidarbavo apmokestines kiemus, tik kazi kodel savo ataskaitoj nepaminejo sito savo gero darbo???Tuoj paskutinius verslininkus is senamiescio iskraustysim jau ir taip niuru ziureti kaip miesto centras merdi..puikus senamiescio gaivinimo planas!!!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių