Quantcast

Klaipėdoje per dvi valandas išaiškinta 12 nelegalių reklamų

Į reidą ketvirtadienį susiruošę Viešosios tvarkos skyriaus specialistai ir miesto dailininkas gali džiaugtis, kad jis buvo rezultatyvus.

Valdininkai per porą valandų apvažiavo kone visą miestą. Jie apžiūrėjo Šilutės, Minijos, Manto, Liepojos gatvėse esančias reklamas ir nustatė, kad 12 jų yra nelegalios.

„Tarp pažeidėjų buvo ir tokių, kurie jau buvo bausti dėl nelegalių reklamų. Nesuprantu, kas žmonėms darosi. Ar jie galvoja, kad mes nepastebime pažeidimų?“ – stebėjosi Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Edvardas Šutinas.

Tarp nelegalių reklamų buvo ir iškabų, ir vėliavų, ir plakatų, ir lauke pastatytų kavinių meniu.

„Verslininkai turi suprasti, jog kiekviena reklama turi būti suderinta su savivaldybe ir gautas leidimas ją kabinti“, - aiškino E.Šutinas.

Nelegaliai savo prekes ir paslaugas reklamavę verslininkai turės gerokai paploninti savo pinigines, nes baudos yra griežtos.

Pirmą kartą už nelegalią reklamą skiriama bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų dydžio, tačiau gali būti taikomas ir administracinis įsakymas sumokėti pusę minimalios baudos – 250 litų.

Antrą kartą padarius tokį pat pažeidimą, jau teks mokėti nuo 1 iki 2 tūkst. litų.

Reide dalyvavo ir vyriausioji savivaldybės kalbos tvarkytoja Asta Chrustaliova. Ji teigė, jog nelegaliose reklamose Valstybinės kalbos įstatymo pažeidimų nebuvo.


Šiame straipsnyje: nelegali reklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

SU KUO

SU KUO portretas
TOJ SAVIVALDYBEJ DERINTI,kad visi derintojai nuo rusu laiku ten sedi ir jau nukvake,jokiu naujoviu jokios ismones .pilnas miestas visokiu nesuprantamom kalbom prikabintu reklamu ,kur nei velnias nesupras kas ten reklamojama,o kalbos tvarkytoja mat nerado kalbos vartojimo pazeidimu,tada jai ne vieta tame poste sedeti

reklamuotojas

reklamuotojas portretas
Imkitės proto! Dalis žmonių nebepakeldami skurdo bėga į užsienius užsisirbti duonai, dalis pensininkų jei turėtų sveikatos imtų šakes ir eitų šturmuoti "baltųjų merijų", gatvės pilnos beglobių vaikų ir elgetų. O Klaipėdoje didžiulis "piaras" - atrasta dvylika nelegalių reklamų. Laikraščiai rašo, televizija skelbs.... Ar jau mūsų "didžiosios galvos" visai nukvako, ar čia eilinis opiumas liaudžiai - matot, mes atidirbinėjam mokesčių mokėtojų pinigus. Kas ne diena - vis naujiena. Klounai jūs klounai. Įdomu, ką jaučiate žiūrėdami į veidrodį ?

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
O tai kaip supratau, tos plikų mergužėlių nuotraukos ant "juodojo" pastato Žvejų gatvėje yra suderintos su miesto vyr. dailininku. Modernistas taip sakant tas vyr. dailininkas -:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių