Quantcast

Klaipėdiečiai prašo atleisti nuo šiukšlių rinkliavos

Klaipėdiečiai, kurie praėjusiais metais negyveno savo būstuose, dar gali kreiptis dėl atleidimo nuo rinkliavos už atliekų tvarkymą. Pavėlavusiems gali tekti ieškoti lėktuvo bilietų ar pažymų iš ligoninės.

Prašymai dėl atleidimo nuo rinkliavos už praėjusius metus priimami nuo sausio 1 iki kovo 31 dienos.

Juos reikia pateikti Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui. Ar atleisti nuo rinkliavos už atliekų tvarkymą sprendžia miesto savivaldybė.

Šiemet prašymus atleisti nuo minėto mokesčio pateikė 398 klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, šie žmonės deklaravo, kad praėjusiais metais negyveno savo būstuose.

Jie pristatė tą įrodančias pažymas iš įmonių „Klaipėdos vanduo“ ir LESTO.

Nuo rinkliavos už atliekų tvarkymą atleisti 228 asmenys. 35 prašymai buvo atmesti. Anot L.Dūdos, juos pateikę asmenys neatitiko reikalavimų arba pateikė ne visą reikiamą informaciją. Likę prašymai dar svarstomi.

Direktorius tvirtino, kad prašymų skaičius atleisti nuo rinkliavos už šiukšles išlieka panašus.

L.Dūda pasakojo, kad gyventojams, teikiant prašymus dėl atleidimo nuo šiukšlių rinkliavos, buvo iškilę problemų. Įmonė „Klaipėdos vanduo“ už reikiamą pažymą gyventojų prašė sumokėti 7 litus.

„Tai buvo papildoma našta gyventojams. Keistai atrodo, kai žmonės prašo atleisti nuo rinkliavos, o turi mokėti už pažymą. Kreipėmės į bendrovę, kad mokestis nebūtų renkamas. Ji sutiko. Gyventojams jau nereikia mokėti už pažymą. LESTO jas išduodavo ir taip nemokamai“, – pasakojo direktorius.

L.Dūda pabrėžė, kad gyventojams nederėtų vėluoti teikti prašymus dėl atleidimo nuo rinkliavos už atliekų tvarkymą. Priešingu atveju jis gali būti nesvarstomas.

„Žinoma, būna tokių atvejų, kai žmonės tuo metu būna išvažiavę ir negali pateikti prašymo. Atsižvelgiame į šią aplinkybę. Tačiau pavėlavusiems gražios istorijos neužtenka papasakoti. Įrodyti, kad buto išvažiavę, jie turi dokumentais“, – tvirtino direktorius.

Pasak L.Dūdos, gyventojai, kad įrodytų, jog buvo išvykę, gali pateikti išskridimo ir grįžimo lėktuvo bilietus, atnešti pažymą, įrodančią, jog gulėjo ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių