Quantcast

„Kitas pasaulis“ pagal „Depeche Mode” jau „Ūkio banko teatro arenoje“

Jaukūs, bet įspūdingi pasirodymai, įskaitant ir tą debiutinį vos prieš metus, kuomet širdis, rodos, buvo nusiritusi į kulnus iš baimės. Pasirodo, kad tuomet baugus klausimas „o kaip gi mus priims?“ buvo  užduodamas visai be reikalo. Ir tie kartai, kai sostinės „Šokio teatre“ buvo parodytas šiuolaikinio baleto spektaklis „Kitas pasaulis“ pagal „Depeche Mode” muziką  visi iki vieno atnešė stulbinamą sėkmę – iš pirmo žvilgsnio mažytė salė kaskart būdavo sausakimša, o garsiai debiutavusi „Baltijos baleto grupė“ su režisiere Marija Simona Šimulynaite priešakyje amžiams užsitarnavo gerbėjų simpatijas ir prielankumą.

Šiai dienai tos simpatijos tokios stiprios, kad „Baltijos baleto grupei“ nelieka kitos išeities, kaip „Kitą pasaulį“ perkelti į kur kas didesnes erdves. Rodos, laukia dar vienas pirmas kartas? Tačiau daugybę spektaklių per metus sušokusiai jaunai, talentingai ir labai perspektyviai trupei tas kartas jau ne toks baugus.

„Mūsų sėkmė neturi formulės. Viskas vyksta taip kaip ir turi vykti – tiesiog esame tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Ten, kur ir turime būti. Likimas ir laikas viską sutvarko pagal save. Jie, ko gero, puikiausi mūsų administratoriai ir vadybininkai. Jie taip kaip reikia rikiuoja mūsų reikalus – nelabai prieš juos „pasišakosi“. Be jokios abejonės, kai dirbi, tai turi ir rezultatą. Prieš akis atsiveria vis didesni aruodai. Imam sėklą, ją sėjam. Ji auga, mes ją pjaunam. Niekas nežino, gal laikui bėgant visus pakviesim ir į didžiąsias sporto arenas ar Vingio parką? Juk mes vietoje nestovim“, - šypsosi „Baltijos baleto grupės“ režisierė ir choreografė Marija Simona Šimulynaitė.

Taigi, jau vasario 29-ąją „Baltijos baleto grupė“ ir „Kitas pasaulis“ pagal „Depeche Mode“ muziką gerbėjų ir ne tik lauks „Ūkio banko teatro arenoje“.

Šis šiuolaikinio baleto spektaklis įkvėptas ne tik kultinės grupės kūrybos, bet ir japonų rašytojo Haruki Murakami romano „Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas“. Scenoje suvienyti skirtingi meno žanrai – tai etiudai, gimę iš simbolių, filosofijos, vaizdinių  ir energijos kupinos muzikos. Šokėjai scenoje tampa mechaniniais organizmais, gyvenančiais šviesų, lazerių ir vaizdo projekcijų šalyje. Dalis šokėjų – prisiekę „Depeche Mode“ gerbėjai ir visi iki vieno pritaria, kad grupės dainų tekstuose ir melodijose telpa labai daug dramaturgijos, čia stiprios siužeto linijos, kurios, nors ir pareikalauja daug jėgų, galiausiai pasiduoda šokio kalbai. Beje, „Kito pasaulio“ scenografijai naudojami net 7 skirtingi projektoriai, suteikiantys scenai visai kitą dimensiją.

Iki šiol tris baleto spektaklius „Diagnozė: Vyras“, „Arachnė“ ir „Kitas pasaulis“ pristačiusi „Baltijos baleto grupė“ ruošiasi dar vienai premjerai. Šįkart tai bus spektaklis pagal legendinių „The Beatles“ muziką.


Šiame straipsnyje: Baltijos baleto grupė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių