Quantcast

Ketinama panaikinti apsisukimą greitkelyje ties Giraite

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas kreipėsi į susisiekimo ministrą, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorių ir VĮ „Automagistralė" direktorių informuodamas, kad apsisukimą kelio A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda 104,8 kilometre būtų galima panaikinti tik įrengus dviejų lygių sankryžą ties Giraite.

Šiuo apsisukimu vykstant nuo Kauno patenkama į Giraitės gyvenvietę bei iš Kumpių kaimo Verslo gatvėje esančių įmonių patenkama į Kauną.

Lapkričio pradžioje Kauno rajono savivaldybė gavo „Automagistralės" raštą, kad nuo lapkričio 24 dieną bus panaikintas šis apsisukimas.

,,Kauno rajono Giraitės, Vijūkų, Užliedžių gyventojai kategoriškai prieštarauja apsisukimo panaikinimui, nes visas transportas, važiuojantis iš Kauno miesto į šias gyvenvietes, turėtų  važiuoti 8 kilometrų lankstą. Užliedžių ir Giraitės gyvenvietėse yra įsikūrę daug įmonių, vyksta sparti urbanizacija, važiuoja daug krovininio, visuomeninio transporto", - teigė V.Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis mano, kad sprendimas priimtas neatsižvelgiant į galimus socialinius bei ekonominius padarinius ir nesuderinus su Kauno rajono savivaldybe.

Vien Giraitės ginkluotės gamykloje dirba 74 darbuotojai. Didžioji jų dalis gyvena Kaune, jiems sąlygos atvykti į darbą gerokai pasunkėtų. Giraitėje, Vijūkų ir Užliedžių kaimuose gyvena beveik du tūkstančiai gyventojų, vietovė sparčiai urbanizuojama, per pastaruosius metus čia pastatyta apie 200 individualių gyvenamųjų, 30 daugiaaukščių namų. Čia gyvenantys žmonės taip pat prašo įrengti saugų dviejų lygių apsisukimą.


Šiame straipsnyje: greitkelisGiraitėapsisukimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių