Quantcast

„Kauno švara“ negavo pinigų gatvių priežiūrai žiemą

Kauno miesto tarybos kolegija atmetė „Kauno švaros" prašymą skirti 1.5 milijono litų apmokėti už atliktus ir atliekamus darbus bei papildomai skirti 1.8 milijono litų gatvių priežiūrai žiemą.

Kauno miesto savivaldybės Miesto aplinkos tvarkymo darbų programoje 2008 metams miestui tvarkyti ir valyti skirta 7.5 mln. litų, iš privatizavimo fondo - 1.5 mln. litų.

Šių metų sausio 1 dieną Savivaldybės biudžeto kreditoriniam įsiskolinimui padengti panaudota 1.024 mln. litų, todėl miesto tvarkymo ir valymo darbams šiemet  iš Savivaldybės lėšų liko 6.475 mln. litų. Iki šių metų lapkričio mėnesio 1 dienos „Kauno švara" atliko darbų už 7.287 mln. litų.

Šiuo metu Savivaldybės biudžeto lėšos sunaudotos, o privatizavimo fonde dėl fondo pajamų plano nevykdymo lėšų nėra, todėl „Kauno švarai" šiuo metu nėra galimybės apmokėti už darbus  spalio ir lapkričio mėnesiais.

Kolegijos nariai pasiūlė bendrovei iš pradžių kreiptis į tarybos Biudžeto ir finansų komitetą. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius patikino, kad kelių barstymo sutartis su įmone yra pratęsta. Tačiau gali kilti bėdų dėl kelių valymo, jeigu iškris daug sniego.

Meras Andrius Kupčinskas siūlė „Kauno švarai" iš pradžių atlikti darbus, o paskui prašyti pinigų.

Plačiau apie situaciją „Kauno švaroje" skaitykite trečiadienį dienraštyje „Kauno diena".


Šiame straipsnyje: švaragatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių