Quantcast

Kaune sulaikyta grupuotė, prekiavusi kvaišalais ir netikrais eurais

Kauno policijos pareigūnai po pusmetį trukusio tyrimo demaskavo ir visiškai dezorganizavo organizuotos nusikalstamos grupuotės, prekiavusios kvaišalais ir netikrais eurais, nusikalstamą veiklą.

Lapkričio 19 dieną pareigūnai surengtos specialios operacijos metu su įkalčiais sulaikė tris Kauno miesto gyventojus, kurie prekiavo dideliais kiekiais psichotropinių medžiagų ir padirbtais eurais.

Visus tris teismas leido suimti: T.G. (27 m.) – 2 mėnesiams, D.L.(34 m.) – 3 mėnesiams, ir 22 metų amžiaus A.K. – 1 mėnesiui. Du iš jų jau turėjo kriminalinės patirties – buvo teisti už vagystes ir plėšimą.

Tyrimo metu buvo rasta daugiau kaip trečdalis kilogramo psichotropinės medžiagos, kaip įtariama, amfetamino, kurio 1 gramo kaina rinkoje kainuoja nuo 20 iki 40 litų. Dalis kvaišalų jau buvo susverta ir padalinta į atskiras dozes. Taip pat rastos ir paimtos kvaišalų svėrimui naudotos svarstyklės bei suklastoti asmens dokumentai. Operacijos metu iš neteisėtos apyvartos paimta daugiau kaip 13 tūkst. padirbtų eurų

Sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo, laikymo ir realizavimo (LR BK 213 str. 2d.) ir dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti (LT BK 260 str.1, 2, 3 d.).

Už pirmąjį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki 10 metų, o už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti - laisvės atėmimo bausmė nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: padirbti euraipadirbti pinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kur-info

kur-info portretas
kodel nesakoma kaip situos atskirti, gal ir mes eiliniai turim teise zinoti, ar tik policijos artimuju ratas? Kai 20-tines aptiko, is karto pranese apie paddielku pozymius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių