Quantcast

Kaune nuo Naujųjų metų sumažės šilumos kaina?

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nustatė, jog Kauno termofikacijos elektrinė neteisingai paskirstė sąnaudas tarp šilumos ir elektros energijos gamybos kogeneracijos jėgainėje, todėl sumažino bendrovės pateiktą tvirtinti šilumos gamybos kainą beveik 2 ct/kWh.

Kainų komisija nustatė naują kainą – 13,22 ct/kWh. Kauno termofikacijos elektrinė Komisijos buvo prašiusi patvirtinti 15,07 ct/kWh šilumos gamybos kainą.

„Kauno energija“ iš Kauno termofikacijos elektrinės per metus į integruotą tinklą nuperka beveik 96 proc. reikalingos šilumos Kauno miestui.

Bendrovė iš elektrinės nuo lapkričio 1 d. perka šilumą po 14,08 cento už kilovatvalandę (be PVM). Komisijai nustačius naują KTE šilumos gamybos kainą, KE perkamos šilumos kaina sumažės 0,86 cento už kilovatvalandę.

Dėl to, jeigu nesikeis perkamų gamtinių dujų kaina bei JAV dolerio kursas, nuo 2011 m. sausio mėnesio centralizuotai tiekiamos šilumos kaina mažės ir Kauno miesto gyventojams.

Lapkričio 24 dieną, trečiadienį, 17 val., kauniečiai kviečiami į susitikimą su "Kauno energijos" administracijos bei Pardavimo ir vartotojų aptarnavimo departamento darbuotojais. Bus aptartos naujos Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės bei kiti aktualūs prasidėjusio šildymo sezono klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių