Quantcast

Kandidatas į kultūros ministrus: su Guggenheimu reikia palaukti

Kandidatas į kultūros ministrus Arūnas Gelūnas teigia, kad klausimo dėl Guggenheimo muziejaus Lietuvoje statybų klausimas turėtų būti atidėtas geresniems laikams. 

"Pakilimo laikotarpiu, kai atrodė, kad viskas klesti ir visi turtėja, šio klausimo svartymas turėjo kitokį aspektą. dabar, sunkmečiu, kai mažinami biudžetai net esminėms reikmėms, man atrodo, kad klausimo dėl Gugenheimo muziejaus atsiradimo lietuvoje svarstymas turėtų būti atidėtas kuriam laikui", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime prisistatydamas žiniasklaidai sakė A.Gelūnas.

Dabartinis kultūros ministras Remigijus Vilkaitis yra sakęs, kad Vilniui reikalingas naujas nacionaliniam menui skirtas muziejus, o statyti Guggenheimo muziejų yra per brangu.

Skolose skendinčios ir dėl to savo dangoraižį ketinančios parduoti Vilniaus savivaldybės politikai gruodžio pradžioje po pateikimo pritarė tolesniam Guggenheimo muziejaus Vilniuje projekto svarstymui savivaldybėje.

Savivaldybė po pateikimo pritarė anksčiau atliktai galimybių studijai. Siūloma, kad Jono Meko vizualiųjų menų centras būtų įpareigotas vykdyti projekto užsakovo funkcijas ir vykdyti procedūras, kad pritrauktų ES fondų, valstybės ir privačių asmenų lėšų.

Pagal projektą taip pat ketinama pasirašyti sutartį su savivaldybei priklausančia bendrove "Vilniaus kapitalinė statyba" dėl projekto valdymo.

Anksčiau skelbta, kad irakiečių kilmės architektės iš Londono Zahos Hadid suprojektuotas "Hermitage/Guggenheim Vilnius" muziejus prie Baltojo tilto turėtų iškilti iki 2013-ųjų. Tuomet teigta, kad muziejaus statybos kainuos apie 260 mln. litų ir atsipirks per aštuonerius devynerius metus.

Šios prieš dvejus metus gimusios idėjos iniciatorius – buvęs parlamentaras ir buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Solomono R.Guggenheimo fondas yra atlikęs 5 mln. litų kainuojančią projekto galimybių studiją, už kurią sostinės savivaldybė šiemet jau sumokėjo fondui per 200 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: gugenheimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių