Quantcast

Kad būtum laimingas, be kaukės neapsieisi

Klaipėdos etnokultūros centras ragina sukrusti ir pradėti ruoštis Užgavėnėms, kurias uostamiestyje švęsime jau vasario 19-ąją.

Vaikai ir suaugusieji, norintys išmokti pasigaminti Užgavėnių kaukes, susipažinti su šventės tradicijomis kviečiami į projekto „Tradicija šeimai“ dviejų dienų edukacinius užsiėmimus, kurie vyks  sausio 27 ir 28 bei vasario 3 ir 4, 10 ir 11 dienomis.

Etnologė Irena Armonienė priminė, jog senovės išmintis byloja, kad jei Užgavėnių nešvęsi, tais metais nuo nelaimių neatsiginsi. „O kaipgi švęsi be išskirtinio šventės atributo – kaukės?! Ją pasigaminti reikia taip, kad nebūtum pažintas bei atitiktum pasirinkto personažo charakterį – nepakanka ant veido užsimaukšlinti „kažkokią“ kaukę“, – tvirtino etnologė.

Ji pasakojo, kad senovėje kaukės buvo gaminamos iš medžio, žievių, seno kailio, vėliau – ir iš popieriaus. Dabar išpopuliarėjo „papjė mašė“ technika, kuria galima sukurti tradicinių Užgavėnių personažų – žydo, čigono, ubago, daktaro, velnio, raganos, ožio, meškos ir kitų  kaukes.

Etnokultūros centro dirbtuvėlėse (Daržų g. 10) kaukių gaminimo užsiėmimai vyks  penktadieniais 16.30 val. ir šeštadieniais 10 val. Dviejų užsiėmimų metu dalyviai „papjė mašė“ technika pasigamins pasirinkto personažo kaukę. Kūrybiniam procesui vadovaus dailininkė Audronė Adomavičienė. Reikalingomis priemonėmis pasirūpins organizatoriai.

Dviejų užsiėmimų kaina – 20 Lt. Išankstinė registracija – tel. 310 022.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių