Quantcast

J.Kaminskis: jokių galutinių susitarimų su konservatoriais nebuvo

Jokių galutinių susitarimų tarp Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovais Vilniaus miesto taryboje nebuvo, teigia LLRA narys Jaroslavas Kaminskis.

Taip jis komentavo LLRA sprendimą nepalaikyti TS-LKD atstovo Raimundo Aleknos per sostinės mero rinkimus ir kelti į šį postą paties J.Kaminskio kandidatūrą. Apie tai pranešta prasidėjus tarybos posėdžiui.

"Mes su niekuo nebuvome sutarę, vyko konsultacijos su visomis politinėmis jėgomis, bet jokių susitarimų neturėjome. Memorandumas neteko galios po to, kai kandidatas į merus partijos "Tvarka ir teisingumas", išrinktas tarybos nariu, paliko tarybos nario mandatą ir liko dirbti Seime", - žurnalistams antradienį pareiškė J.Kaminskis.

"Iki galo susitarimo nebuvo, todėl mes nusprendėme kelti savo kandidatą - toks buvo partijos sprendimas, ir aš palaikiau tą sprendimą. Galutinis sprendimas buvo šiandien ryte, kai susirinko politinė partijos taryba", - teigė jis.

Antra pagal dydį tarybos frakcija teigia esanti nepatenkinta TS-LKD veikla, susijusia su lenkų ir lietuvių santykiais.

"Konservatorių partijoje yra ultraradikalai, kurie kiršina mūsų tautas, (...) ir tai neprideda Konservatorių partijai pliusų. Mes su konservatoriais nepasirašėme jokio memorandumo", - dėstė J.Kaminskis.

Jis nepatvirtino, kad subyrėjo su Rusų aljansu LLRA sudaryta priešrinkiminė koalicija, nors A.Zuokas teigia, kad Rusų aljanso atstovai palaiko jį. "Nepasakyčiau", - teigė J.Kaminskis.

LLRA atstovas taip pat tiesiai neatsakė, ar dėsis prie naujos miestą valdančios koalicijos, kurią, pasak A.Zuoko, sudaro jo koalicija, socialdemokratai, "darbiečiai" ir Rusų aljansas.

"Jokių sprendimų šiuo momentu nėra. (...) Visos galimybės yra svarstytinos", - teigė J.Kaminskis.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybą sudaro 51 politikas.

Per vasario pabaigoje vykusių savivaldos rinkimų daugiausia - 12 vietų - gavo A.Zuoko ir Vilniaus koalicija. 11 mandatų gavo Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas", dešimt - Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, aštuonis - Darbo partija, po penkis - Lietuvos socialdemokratų partija bei partija "Tvarka ir teisingumas".


Šiame straipsnyje: jaroslavas kaminskisMeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
pazado manes nedomina, svarbu, kad laikytu duoto pazado, tada galima tiketi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių