Quantcast

J.Gimberis: smagu, kad mano pavardė – tokioje garbioje kompanijoje

Antradienio vakarą Kauno menininkų namuose surengta 2011 metų įsimintiniausio Kauno menininko pagerbimo ceremonija. Juo išrinktas humoristas Jurgis Gimberis, už knygą „Yra papildomų sąlygų“.

Į šį titulą ir pavardės įrašymą Stasio Žirgulio skulptūrinėje kompozicijoje „Sparnuotoji kolona“ dar pretendavo režisierius Jonas Jurašas ir dramaturgė Aušra Marija Sluckaitė, architektė Gražina Janulytė-Bernotienė, kompozitorė Dalia Kairaitytė, tapytoja Viktorija Jurgutienė.

„Aš, žinoma, labai džiaugiuosi, kad mane išrinko įsimintiniausiu, – teigė rašytojas ir vertėjas J.Gimberis, – ir nebijau, kad gal kam nors tai atrodo neteisybė. Išrinko kolegos, be jokio spaudimo, manau, nebuvo lobistų, aš pats nedariau jokių judesių, tai ir džiaugiuosi, kad humoras pripažintas menu. Smagu dar ir tai, kad mano pavardė atsiras tokioje garbioje kompanijoje“.

Pagerbti J.Gimberį antradienio vakarą susirinko didžiulis būrys menininkų.

„Kaune – nemažai talentų, kilusių iš Šančių. Pirmiausia jie išmoksta išgyvenimo meno, o paskui visų kitų“, – J.Gimberiui įteikdamas Jono Vileišio medalį sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Įsimintiniausiu menininku 1998 m. išrinkti aktorė Jūrate Onaityte ir smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, 1999 m. – dailininkas Romualdas Čarna, 2000 m. – solistė Sabina Martinaityte, 2001 m. – aktorė Rūta Staliliūnaitė ir skulptorius Leonas Strioga, 2002 m. – skulptorius Robertas Antinis, 2003 m. - Giedrius Kuprevičius, 2004 m. – poetė, aktorė Daiva Čepauskaitė ir dirigentas Petras Bingelis, 2005 m. – kompozitorius Vidmantas Bartulis ir fotomenininkas Romualdas Požerskis, 2006 m. – poetas, eseistas Kęstutis Navakas ir fotomenininkas Romualdas Rakauskas, 2007 m. – fotomenininkas Gintaras Česonis, 2008 m. – dizainerė Monika Vilčinskienė ir architektas Eugenijus Miliūnas, 2009 m. – menininkas Česlovas Lukenskas, poetas Gintaras Patackas ir Kauno styginių kvartetas, 2010 m. – tapytoja Elena Kniūkštaitė ir pianistas Rokas Zubovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas  portretas
Jurgis Gimberis isimintiniausias! Ir taip is tikro, koki desimtmeti atgal berods Didziajame knygyne vyko kazkurios jo knygos pristatymas ir buvo galima nusipirkti jo knygele su siurprizu. Tai mano nupirktoje knygeleje......radau 10 litu. Labai pagelbejo....kavutei su ledais Laisves alejoje. Aciu. Isimintiniausias.

geras

geras portretas
geriausias kadras -lempa vainikuotas Venslovas. Tikrai gimberiška nuotrauka

dalius

dalius portretas
sveikiname Jurgį Gimberį. Jis, feljetonų rašytojas, įsimintiniausias. Neliko jau nei aktoriu, muzikų, skulptorių ar architektų. Nei tekstilininkių. Felfetonistas........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių