Quantcast

Jėzui aukas rinkti savivaldybė leido nemokamai

Palapinę su scena ir muzikos įranga prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės pasistačiusi religinė bendruomenė „Ekklesia.lt“ prisijungti ir paaukoti vardan išganymo dalį savo pajamų kviečia patys už tokį renginį nesumokėję nė lito.

Leidimas organizuoti renginį „Atradimų palapinė“ religinei bendruomenei „Ekklesia.lt“ išduotas nuo rugsėjo 16 dienos iki spalio 1-osios.

„Leidimas išduotas vadovaujantis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2011 m. lapkričio 23 dienos sprendimu patvirtintomis „Tvarkymo ir švaros taisyklėmis“. Taisyklės taikomos renginiams, vykstantiems viešosiose vietose, o renginių organizatoriai, norėdami organizuoti renginį, privalo gauti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos leidimą (pažymėjimą).

Pagal taisyklių 22 punktą, leidimai išduodami renginiams, organizuojamiems Lietuvos Respublikai, Savivaldybei nuosavybės teise priklausančiose ar Lietuvos Respublikos įstatymų, administracinių aktų, sutarčių, susitarimų ar teismo sprendimų pagrindu valdomose, naudojamose ar priskirtose teritorijose.

Organizatorių prašymas nustatyta tvarka buvo svarstytas ir renginiui pritarta Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos posėdyje, po kurio parengtas ir išduotas leidimas“, - aiškinama savivaldybės atsakyme.

Vietinės rinkliavos mokestis netaikomas, savivaldybės aiškinimu, nes renginys „nėra komercinis“, taigi, jo organizatoriai neturi nieko mokėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažin

Kažin portretas
Labai įdomu. O kam Jėzui pinigai? Gal organizatoriai nori kišenes pasipildyti?

1am

1am  portretas
Jėzus pirks malkų, anglių ir vatūfkę
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių