Quantcast

Jaukai su vakcina prieš pasiutligę bus išmėtyti spalį

Jeigu oro sąlygos bus tinkamos, jaukus su vakcina Kauno apskrities teritorijoje numatoma pradėti mėtyti nuo spalio 10 dienos. Viename kvadratiniame kilometre bus išmėtyta vidutiniškai 15-20 jaukų.

Kauno apskrities maisto ir veterinarijos tarnyba įspėja gyventojus, kad rastų jaukų su pasiutligės vakcina liesti negalima. Jeigu jaukai aptinkami netoli gyvenamųjų namų, būtina apie tai nedelsiant pranešti Tarnybai telefonu (8 37) 314 318. Naminiams gyvūnams šie jaukai nėra pavojingi.

Šalyje laukinių gyvūnų vakcinacija prieš pasiutligę pradėta vykdyti 2006 metais. Anot specialistų, tai davė akivaizdžių rezultatų. Kauno apskrities teritorijoje pasiutligės atvejų taip pat sumažėjo ženkliai. 2006 m. užfiksuotas 331 atvejis, pernai -  keturi. Šiais metais tik vienas - Kauno mieste.

Kauno apskrities maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad privaloma ir naminių gyvūnų kasmetinė vakcinacija. Skiepyti nuo pasiutligės kasmet būtina auginamus šunis, kates, šeškus. Už naminių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės atsakingi patys gyvūnų šeimininkai.

Laukinių gyvūnų oralinės vakcinacijos prieš pasiutligę rudens etapas visoje Lietuvoje vykdomas nuo rugsėjo 10 d. jaukai mėtomi iš orlaivių. Kiekvieno etapo metu išmėtoma po 1,3 mln. jaukų. Vakcinacija, koordinuojant ES Komisijai, apima visas Baltijos šalis ir Kaliningrado sritį.


Šiame straipsnyje: pasiutligė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių