Quantcast

Išteisintos ministro žmonos E.Pavalkienės byla – vėl ant teisėjų stalo

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti prokuratūros skundą dėl sukčiavimu kaltintos švietimo ir mokslo ministro žmonos architektės Editos Pavalkienės ir dar dviejų asmenų išteisinimo.

„Byloje paskelbta pertrauka, kitas posėdis - birželio 19 dieną“, – sakė teismo atstovė spaudai Kristina Petrošienė.

Apeliaciniu skundu Kauno apygardos prokuratūros skyriaus prokurorė prašo panaikinti Kauno apygardos teismo sausio 18 dienos nuosprendį ir priimti šioje byloje naują nuosprendį.

E.Pavalkienę prašoma pripažinti kalta paskirti galutinę subendrintą bausmę - trejus metus laisvės atėmimo, paskiriant šią bausmę atlikti pataisos namuose.

Kitą kaltinamąjį Zenoną Girčį prašoma taip pat pripažinti kaltu ir paskirti trejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o kaltinamąjį Valių Knoknerį prašoma nuteisti pusantrų metų laisvės atėmimu.

Prokuratūra taip pat prašo visiškai patenkinti šioje byloje pareikštą civilinį ieškinį ir iš Z.Girčio, V.Knoknerio ir E.Pavalkienės solidariai priteisti 763 tūkst. litų Kauno miesto savivaldybės administracijos naudai.

Apeliaciniu skundu Kauno miesto savivaldybės administracija prašo panaikinti sausio 18 dienos nuosprendžio dalį, kuria atmestas civilinis ieškinys, ir pareikštą civilinį ieškinį patenkinti visiškai, solidariai priteisiant iš Z. Girčio, V.Knoknerio ir E. Pavalkienės 713 tūkst. litų.

Sausio 18 dieną Kauno apygardos teismas paskelbė, kad prokurorų kaltinimo dėl didelės vertės turto iššvaistymo ir klastojimo nepatvirtina įrodymai, kuriais kaltinimas grindžiamas. Anot teisėjo, kaltinimas buvo nelogiškas ir grindžiamas tik neinformatyviais parodymais.

Byloje buvo tiriamas sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko statybos projektas. Konkurse dalyvavo tik E.Pavalkienės vadovaujama bendrovė „Miestprojektas“.

Prokurorai teigė, kad šimtatūkstantinę sąskaitą išrašiusi bendrovė neatliko darbų.

Savo kaltę visą laiką neigusi E. Pavalkienė sako nesutinkanti su prokurorų pozicija.

Prezidentės atstovai yra kritikavę D.Pavalkį dėl to, kad jis nepranešė šalies vadovei apie žmonai pateiktus kaltinimus prieš paskyrimą į pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greta

Greta portretas
Lietuvos teisesauga zaidzia kate ir pele ir juokina tauta,tas skundzia ta ,kitas skundzia ana taip ir prasideda,mamka est ,papki net ,papka est mamki ,bet kad teisejai atlike savo darba blogai atsakytu tai nera ,stai ir drasiai ka nori ta isdirbineja ,jeigu jaustu atsakomybe tai tiek apskundziamu bylu nebutu

Politikųcinizmasiržiaurumas

Politikųcinizmasiržiaurumas portretas
Tik kūdikis ir idiotas nesuprastų kad čia politiniai priešininkai pjauna kėdės kojas Pavalkio partijai ir jam. Nuoširdžiai linkiu tam , kuris iš tikrųjų suka šitą teatrą kada nors patirti tą patį tik kvadratu.

jk

jk portretas
Paimti tokius pinigus ir darbo nepadaryti,tai kas čia tada jei ne žulikystė.Reik sodinti.O vyrelis dirbantis ruso partijoje ,jos nurodymu polonizuojantis Lietuvą,pažeidinėjantis konstituciją,kad visi piliečiai lygūs įvedamas šūdlenkiams lengvesnį lietuvių kalbos egzaminą nei lietuviams irgi nusipelno grotų.Nėra ES valstybės kurioje kažkuriai tautybei egzaminai palengvinti.O gal Pavalkis skaiti ,kad lenkai-idiotai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių