Quantcast

Išskirtinė stotelė kvies atrasti Naujamiestį

Dizaineriai siūlo naują rūbą Naujamiesčio viešojo transporto pavilijonui.

Dvi savaites Vilniaus dizaino kolegijos sudaryta komisija ir interneto vartotojai rinko nugalėtoją iš dešimties jaunųjų menininkų sukurtų stotelės apipavidalinimo koncepcijų.

Neformalaus bendruomenės judėjimo „Naujamiesčio revoliucija“ inicijuotą konkursą laimėjo keturių menininkų projektas „Naujamiestis pro rožinius akinius“. Organizatorių teigimu, ši koncepcija yra ne tik žaisminga ir traukianti akį, tačiau kartu ir puikiai atspindi neformalaus judėjimo tikslus.

Vilniaus dizaino kolegijos studentai Vaidas Siniauskas, Dominyka Kuznecovaitė, Dovydas Bunka bei jų kolegė Marta Šutko viešojo transporto stotelėje siūlo įrengti milžiniškus rožinius akinius. Idėjos autorių teigimu, tai simbolizuoja pokyčius Naujamiestyje, kurių dėka vilniečiai pradės kitaip žvelgti į šį sostinės rajoną. Pavilijone taip pat numatyta vieta dideliam žemėlapiui, kuriame būtų pristatomos įdomiausios šios miesto dalies vietos.

Vilniaus dizaino kolegijos destytojas Mantas Lesauskas teigia, jog buvo sukurta idomių stotelės koncepcijų, tačiau nugalėjo estetika ir originalumas.

„Laimėtojų komandos projektas mane asmeniškai paperka paprastumu, nes idėja stilizuotą Naujamiesčio žemėlapį patalpinti ant skaidraus stogo yra labai paveiki ir be galo paprasta. Tikiuosi, kad ir stotelės lankytojams ji sukurs maksimalų emocinį poveikį savo šešėlių žaismu, bei primins, kaip svarbu kartais pakelti akis į viršų“, - sako M. Lesauskas.

Anot vieno „Naujamiesčio revoliucijos“ iniciatorių Vytauto Matulevičiaus, šis projektas puikiai atspindi pokyčius šiame Vilniaus rajone.

„Pateiktos koncepcijos pranoko mūsų lūkesčius. Buvo sukurta išties išskirtinių projektų, kurių įgyvendinimas įpūstų daugiau gyvybės Naujamiesčiui. Nugalėtojų projektas mane žavi savo originaliomis idėjomis“, - teigia V. Matulevičius.

Viešojo transporto stotelės apipavidalinimas – pirmasis „Naujamiesčio revoliucijos“ projektas, kuris bus įgyvendintas artimiausiu metu. Pasak idėjos autorių, šioje Vilniaus dalyje taip pat atsiras jaukios varpelių alėjos. Judėjimo iniciatoriai žada architektų kūrybines dirbtuves, kuriose bus diskutuojama apie Naujamiesčio reikšmę miestui, potencialą ir neišnaudotas galimybes. Neformalią judėjimo iniciatyvinę grupę sudaro menų fabrikas „LOFTAS“, „Daiktų viešbutis“, Vilniaus dizaino kolegija ir kiti.


Šiame straipsnyje: Naujamiestisstotelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių