Quantcast

Išsimokėjo didesnes algas nei numatyta

Klaipėdos savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyrius nustatė, kad kai kuriose biudžetinėse įstaigose darbo užmokestis darbuotojams nustatomas didesnis nei numatytas.

Trečiadienį skyriaus praėjusių metų ataskaita buvo pristatyta Kontrolės komiteto nariams.

Centralizuoto vidaus audito skyrius pernai atliko 18 auditų. 6 – savivaldybės administracijoje, o 12 biudžetinėse įstaigose.

Surašytos buvo 124 rekomendacijos. Klaipėdos savivaldybės Centralizuotas vidaus audito skyrius vedėja Meilutė Katauskienė tvirtino, jog dauguma jų dėl geresnio lėšų panaudojimo.

Anot vedėjos, pernai kai kuriose biudžetinėse įstaigose buvo nustatyta, kad darbo užmokestis darbuotojams mokamas nesilaikant teisės aktų. Buvo nustatyti didesni koeficientai nei numatyta.

Iš patikrintų biudžetinių įstaigų įvertinta, kad šešiose vidaus kontrolės laikomasi gerai, septyniose - patenkinamai, vienoje – silpnai.

Nustatyta, kad įstaiga, kurioje vidaus kontrolė silpniausia, yra „Šeimos ir vaiko gerovės centras“.

M.Katauskienė tvirtino, jog jie lėšas darbo užmokesčiui naudojo nesilaikant teisės aktų. Nustatyti darbuotojų atlyginimai labiausiai neatitiko numatytų iš patikrintų įstaigų.

„Šeimos ir vaiko gerovės centras“ permokėtas lėšas turėjo grąžinti į valstybės biudžetą. Anot M.Katauskienės, tai jau yra padaryta.

Vedėja tvirtino, jog tiek įstaigos, tiek savivaldybės administracija laikosi pateiktų rekomendacijų. Iš pernai pateiktų yra įgyvendinta 87 proc. Likusioms dar nėra praėjęs vykdymo laikas. Anot jos, su piktybišku nustatytų trūkumų nepašalinimu beveik nesusiduriama.

Šiemet Centralizuoto vidaus audito skyrius yra numatęs atlikti 16 planinių auditų: 9 savivaldybės administracijoje ir 7 biudžetinėse įstaigose.

Gali būti atliekami ir neplaniniai auditai. Juos atlikti paveda savivaldybės administracijos direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Gerai,kad tikrina!

Ignas

Ignas portretas
Biudžetinėse įstaigose ir taip atlyginimai maži.Tai jeigu žmonės,šiuo sunkiu laikotarpiu, sugebėjo susitaupyti ir šiek tiek pasididinti,tai juos tik sveikinti reikia o ne bausti.

Birutė

Birutė portretas
Kaip visada-kenčia tie,kurie jau ir taip nuskriausti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių