Quantcast

I.Degutienė: S.Šriūbėno istorija rodo, kad korupcija - dar gaji

Istorija, kurioje minimas aplinkos viceministras liberalcentristas Stanislovas Šriūbėnas, rodo, kad Lietuvoje dar gaji korupcija, sako Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

„Dar kartą parodo, kad korupcija pas mus yra dar pakankamai gaji, ir įvairiose valdžios institucijose - pradedant nuo savivaldybių ir ministerijose, turi būti visų absoliučiai politinių jėgų bendras siekis - kova su korupcija“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Tačiau ji teigė, kad prieš vertinant tai plačiau, reikia sulaukti teisėsaugos išvadų.

„Be abejo, tu gali (...) kalbėti apie politinį vertinimą, kad tai yra blogai ir tokie pareigūnai negali būti valstybės tarnyboje - nei savivaldos lygmenyje, nei vyriausybiniame lygmenyje. Tačiau teisėsaugos institucijos turi viską atlikti, viską įrodyti ir nubausti tuos, kurie dalyvavo, jeigu dalyvavo, tokioje skandalingoje istorijoje ir jei iš tikrųjų tai yra korupcija“, - kalbėjo I.Degutienė.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) atlieka tyrimą dėl galimų neatitikimų tarp S.Šriūbėno turimo turto ir deklaruojamų duomenų.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ skelbė, kad bus įvertinta 2007 metais Vyriausiajai rinkimų komisijai S.Šriūbėno pateikta deklaracija.

„Pats S.Šriūbėnas 2011 metų šeimos turto deklaracijoje, be kita ko, nurodė, kad turi daugiau kaip 817 tūkst. litų, iš kurių kone visi laikomi banke. Inspektoriai greičiausiai tirs ir šių pinigų kilmę, taip pat ar oficialios valdininko pajamos galėjo leisti jam sukaupti tiek turto“, - rašo dienraštis.

Publikacijoje taip pat teigiama, kad skandalingąją sostinės Gedimino prospekto rekonstrukciją kuravęs S.Šriūbėnas užsiėmė įtartinais nekilnojamojo turto sandoriais. 2005 metų prokurorai ir Specialiųjų tyrimų tarnyba atliko, bet vėliau nutraukė ikiteisminį tyrimą S.Šriūbėno atžvilgiu.

Pasak dienraščio, 2005 metų lapkričio 30 dieną, S.Šriūbėnas iš bendrovės „Imparatas“ įsigijo sostinės Nemenčinės plente esantį daugiau kaip 100 kvadratinių metrų ploto butą ir dalį žemės sklypo.

Dokumentuose nurodoma, kad už pirkinį sumokėta 350 tūkst. litų, tačiau po dviejų savaičių S.Šriūbėnas ir jo žmona Alma šį butą ir sklypą pardavė kitam fiziniam asmeniui už 720 tūkst. litų.2004 metais dabartinis viceministras iš bendrovės „Dekoras“ nusipirko butą ir garažą Antakalnyje už 154 tūkst. litų. Tą pačią dieną ten pat esantį beveik tokio paties ploto butą, tik be garažo, iš „Dekoro“ pirko ir kiti fiziniai asmenys, jie sumokėjo 502 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
Musu teisesauga vykdo politiku uzsakimus , yra VISISKAI bestubure !

musyte

musyte portretas
Juokinga,"... korupcija dar - gaji". Kam tas 'dar". JI buvo yra ir bus gaji, poniute, nes niekas jos nenaikina, o kas pabando - lauk iš darbo.

pilietis

pilietis portretas
Visi suristi viena virvute ,o teisesauga ir jos veiksmai tik del akiu .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių