Quantcast

Į Vilniaus nakvynės namus praėjusią naktį plūdo benamiai

Už lango gerokai spustelėjus šaltukui į Vilniaus miesto nakvynės namus plūdo net ir tie benamiai, kurie šaltyje kęsti įpratę iki paskutiniųjų.

Nakvynės namų direktorius Edvardas Jablonskis portalui diena.lt sakė, kad jau prieš kelias dienas atėjus pirmosioms šaltesnėms naktims į nakvynės namų duris pradėjo belstis paprastai čia vengiantys apsilankyti skurstantys sostinės gyventojai.

Praėjusią naktį, anot jo, benamiai į namus prašyti maisto ir prieglobsčio pradėjo plūsti masiškai.

„Ši naktis buvo pirmoji, kai jie jau nebeištvėrė niekur kitur ir ėmė eiti pas mus. Darbuotojams jau daviau įsakymą priimti visus be jokių išlygų, nieko jau čia nepadarysi, nepaliksi gi žmonių už durų tokiame šaltyje“, - portalui sakė E.Jablonskis.

Anot jo, apie 300 žmonių talpinantys nakvynės namai pilnutėliai būna ir vasarą, tad žiemą užplūdus šąlantiems benamiams tenka gerokai susispausti.

„Kaip nors visada išsprendžiam tuos klausimus. Vis tiek visada tenka priimti. Kaip mes atsirinksim, kas vertas nakvynės, o kas – ne?“, - sakė pašnekovas.

Anot jo, šiemet į namus dar neatėjo nei vienas galūnes nušalęs ir smarkiai susirgęs benamis. Tačiau tokių žiemą paprastai sulaukiama.

„Šalčiai trunka dar labai trumpai, tad smarkiai sušalusių nebuvo. Bet šiaip paprastai tokių būna. Mums tuomet jau nieko kito nebelieka, kaip kviesti greitąją“, - sakė E.Jablonskis.

Pasak jo, kai kuriems sostinės benamiams apsilankyti nakvynės namuose dėl tam tikros čia egzistuojančios tvarkos nėra priimti, tad jie šaltomis žiemos naktimis stengiasi prisiglausti kur nors namuose į rengtuose šilumos mazguose, laiptinėse, rūsiuose.

„Jiems nepatinka mūsų tvarka, mat čia juk ir prastis reikia, ir tvarką šiokią tokią palaikyti. Nenori, neateina. Bet būna ir taip, kad galų gale nebeiškenčia ir nusileidžia, sutinka su tomis taisyklėmis“, -sakė Vilniaus miesto nakvynės namų direktorius.

Anot jo, į nakvynės namus neretai atkeliauja ir išgėrusių bei agresyviai nusiteikusių asmenų, šie iš karto vežami į išblaivinimo nakvynės namus „Sala“.


Šiame straipsnyje: nakvynės namaišaltisbenamiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių