Quantcast

Gurmanus vakarienės pakvietė Narvydiškio dvaras

Širvintų rajone vaizdingoje vietovėje įsikūręs Narvydiškio dvaras pasitiko gurmanų gildijos narius bei svečius. Jie mėgavosi jaukia aplinka, šeimininkų svetingumu ir išskirtiniu dėmesiu kokybiškam maistui.

Penktadienio vakarą Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus menantis dvaras sulaukė gausaus svečių būrio.

Į vakarienę taip pat atvyko verslininkai Edita ir Arvydas Rakauskai, žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė, „Vičiūnų“ įmonių grupės savininkas Visvaldas Matijošaitis su sutuoktine Irena, Vladimiro Romanovo fondo direktorė Jolita Kairienė, prezidento Algirdo Mykolo Brazausko duktė Audronė Usonienė.

Vakarienės pradžioje buvo patiekta garuose virtų žąsų kepenėlių pašteto su mėlynėmis ir rugiagėlių žiedlapiais. Po jų – ledo rūku apgaubta raudonojo tuno filė su žaliosios citrinos ir žaliųjų aitriųjų paprikų dribsniais, keptų sezamų ir viskio padažu. Šis gurmaniškas delikatesas buvo patiektas ant šviežios miško samanos.

Šiuos patiekalus ragauti buvo siūloma užsigeriant išskirtiniais „Meunier“ šampanais.

Ruošiant patiekalus atsispindėjo ir senųjų laikų bajoriška didybė bei gebėjimas egzotinius produktus harmoningai derinti su vietos gėrybėmis. Tik prie Naujosios Zelandijos krantų gyvenančių koralinių žuvų filė buvo patiekta su mūsų miškų augalais – kiškio kopūstais. O štai patiekalą puošiantys beržų lapai, Dzūkijos miškuose užaugęs baravykas ir lietuviškas burokėlis puikiai derėjo su Naujosios Zelandijos chimeros filė.

Desertui buvo pasiūlytas šviežių mangų ir aitriųjų pipirų šerbetas, apgaubtas rudens žiedais ir vėsia miško migla.

Dauguma susirinkusiųjų yra „Chaine des Rotisseurs“ – gurmanų, gastronomų gildijos Lietuvoje – nariai. Tai maisto žinovai bei kulinarijos profesionalai – virėjai, viešbučių, restoranų darbuotojai bei savininkai, gėrimų žinovai ir mėgėjai.

Per pertrauką svečių laukė staigmena – vienoje iš dvaro salių pristatyta brangakmenių ekspertės Almos Dudienės kolekcija.


Šiame straipsnyje: dvarasvaišės

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimelis

klausimelis portretas
Otas samanas gurmanai taip pat surupsnojo ??? Vakare rupsnoja - ryte atrajoja :))))

ruta

ruta portretas
Kicio ir butaforijos gurmanai ...

pasiulymas

pasiulymas portretas
o jei patiekti kepsni ant sudziuvusio karvasudzio ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių