Quantcast

Gripo epidemija Vilniuje įsibėgėja: ligoninėje nebetelpa pacientai

Sostinės gydytojai pastebi, kad šią savaitę gripo virusas išplito ir tarp suaugusiųjų. Per parą paguldomų ligonių skaičius patrigubėjo. Vienintelė virusu užsikrėtusius gyventojus priimanti ligoninė jau perpildyta.

Stato papildomas lovas

Vienintelė gripu sergančius suaugusius priimanti Vilniaus infekcinė universitetinė ligoninė šiandien jau perpildyta. Iš viso ligoninėje yra 55 vietos, tačiau šiandien joje guli jau 70 vilniečių. Pusė jų yra užsikrėtę gripo virusu. Naujiems pacientams skubiai kuriamos naujos vietos, statomos papildomos lovos.

Ligoninės direktoriaus pavaduotoja Vida Gulbinienė portalui teigė, kad Vilniuje sergančiųjų gripu skaičius šią savaitę ėmė sparčiai kilti. Jeigu praėjusią savaitę direktoriaus pavaduotoja portalui tvirtino, jog per parą buvo paguldoma 2-3 gyventojai, tai vien per šią naktį skaičius patrigubėjo: paguldyta 11 vilniečių, iš kurių net 9 užsikrėtę gripo virusu. 

Vilniečio būklė kritinė

Trečdalio gripo krečiamų pacientų būklė su komplikacijomis: jiems nustatytas plaučių uždegimas sinusitas, bronchitas. Vieno iš paguldytųjų, virš 50 metų vyro, būklė apskritai kritinė. Mat šis be gripo dar serga ir diabetu 

„Diabetas, be abejo, jo būklę pablogina. Žmogus jau priskiriamas rizikos grupei. Prie diabeto kimba visokios pūlingos infekcijos, tokių žmonių imunitetas prastas, o jeigu dar prisideda gripas, tai tos pūlingos infekcijos subujoja. Šio paciento diabeto rodikliai yra pablogėję, o jo būklę dar komplikuoja ir plaučių uždegimas. Ligonis šuo metu inkubuotas, guli reanimacijoje. Šią valandą jo gyvybei pavojus negresia“, - sakė V.Gulbinienė. 

Vaistų pakaks, lovų - nežinia

Vilniaus infekcinės universitetinės ligoninės gydytoja su nerimu laukia šios nakties. Mat nors ligoninėje priešgripinių vaistų bei antibiotikų turėtų pakakti iki savaitgalio, vietų naujiems pacientams beveik nėra. Dėl to guldomi ne visi pagalbos į ligoninę besikreipiantys vilniečiai. Daliai jų, kurių būklė gana stabili, siūloma su gripo virusu kovoti namuose.

Jeigu per apžiūrą nustatomi ne gripo, o, pavyzdžiui, inkstų uždegimo ar kitos ligos simptomai, šie gyventojai siunčiami į kitas sostinės ligonines. Taip pat ir gripu baigiantys persirgti, tačiau toliau komplikacijų kankinami pacientai pervežami gydytis kitur. Tačiau jų vietas netrukus užima naujos gripo akos.

Portalas primena, kad Vilniuje gripo epidemija paskelbta prieš daugiau nei savaitę, lapkričio 17-ąją. Vakar, lapričio 24-ąją, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija gripo epidemiją paskelbė ir visoje šalyje.


Šiame straipsnyje: gripaskiaulių gripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių