Quantcast

Greitkelį Vilnius-Kaunas siūlo vadinti Savanorių prospektu

Dar balandį įvykusio jungtinio Vilniaus ir Kauno bei aplinkinių savivaldybių atstovų susitikimo metu buvo sudarytos penkios ekspertų grupės, kurios šį mėnesį pateikė išvadas, kaip toliau plėtoti Vilniaus ir Kauno dvimiestį, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Vienas iš ekspertų siūlymų – bendru savivaldybių kreipimusi į Vyriausybę automagistralės Vilnius – Kaunas – Klaipėda ruožui Vilnius – Kaunas suteikti Savanorių prospekto pavadinimą.

„Ekspertų grupių tikslas – numatyti dvimiesčio koncepcijos uždavinius ir jų įgyvendinimo galimybes bei pasiūlyti, kaip toliau sėkmingai plėtoti projektą“, – teigė Vilniaus miesto tarybos narys, Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio planavimo komisijos pirmininkas Edgaras Stanišauskas.

Ekspertai taip pat pateikė siūlymus susisiekimo, ekonomikos ir turizmo plėtojimo sritims. Šių grupių veikloje dalyvavo ne tik Vilniaus ir Kauno, bet ir Elektrėnų, Kaišiadorių, Trakų savivaldybių atstovai. Į dvimiesčio projektą taip pat ketinama oficialiai pakviesti Vilniaus rajono savivaldybę.

Tarp ekspertų grupių išvadų – siūlymas įsteigti nevyriausybinę organizaciją – nuolat veikiantį „Greitkelio“ švietimo, kultūros, aplinkosaugos ir verslo forumą. Tokia skėtinė organizacija padėtų nagrinėti aktualias problemas, o jos nariais galėtų tapti švietimo, verslo, kultūros, aplinkosaugos organizacijos, visi aktyvūs ir prie projekto norintys prisidėti piliečiai. Į minėtos organizacijos veiklą taip pat siūloma įtraukti aukštąsias mokyklas.

Ekspertai savo išvadose siūlo į dvimiesčio teritorijoje (Vilniuje, Kaune ir aplinkinėse savivaldybėse) kelti turizmo ir aptarnavimo paslaugų lygį. Parengti bendrą dvimiesčio marketingo strategiją – vieningai pozicionuoti dvimiestį, kartu dalyvaujant parodose, koordinuojant informacijos sklaidą. Tokio sumanymo pirmas žingsnis būtų savivaldybių bendrųjų planų peržiūrėjimas 20 perspektyviausių dvimiesčio investicinių objektų identifikavimas.

E.Stanišausko teigimu, ekspertų pasiūlytų priemonių sąrašas nėra baigtinis, tad visi norintys ir turintys pasiūlymų Dvimiesčio projekto vystymui vis dar gali juos teikti iki rugsėjo 1 d., taip prisidedant prie projekto plėtros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Ir leistiną greitį nustatyt kaip Savanorių prospekte?

otto

otto portretas
Mintis verta Nobelio premijos. Svarbiausia, kad pavadinimo suteikimas keliui, turės didžiulę ekonominę reikšmę. Lietuva genijų šalis.

burlokynas

burlokynas  portretas
vistiek vadins" Krasnucha "
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių