Quantcast

G.Paluckas išteisintas graužikų byloje

Vilniaus apygardos teismas išteisino „graužikų naikinimo“ byloje už piktnaudžiavimą tarnyba nuteistą buvusį Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorių Gintautą Palucką.

Teisėjų kolegija panaikino Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo 2010 m. gruodžio 7 d. nuosprendį ir konstatavo, kad G. Paluckas „savo veiksmais neperžengė baudžiamosios atsakomybės ribos ir nepadarė nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo“.

Pirmasis teismas buvo nusprendęs, kad tuometinis administracijos vadovas 2007 m. vasarį piktnaudžiavo tarnyba graužikų naikinimo paslaugų Vilniaus mieste viešojo pirkimo konkurso metu.

G. Paluckui buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant vieneriems metams, įpareigojant jį be sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms ir atlyginti per 57 tūkst. litų įvertintą žalą Vilniaus miesto savivaldybei.

„Be jokios abejonės aš džiaugiuosi, kad man pavyko surasti teisybę ir pasiekti išteisinamojo nuosprendžio, tačiau jaučiuosi dviprasmiškai: kaip pacientas, kuriam daktaras išgelbėjo gyvybę, tačiau turėjo amputuoti koją, - portalui diena.lt ketvirtadienį komentavo G. Paluckas. - Tris metus mano reputacija buvo mindoma, buvau kaltinamas nebūtais dalykais, šeima patyrė daug išgyvenimų, o išteisinimas atėjo tyliai. Tokia ta mūsų teisingumo sistema, lėtai sukasi jos ratai. Gerai, kad visa ši istorija jau praeityje. Manau, kad su šiuo išteisinamuoju nuosprendžiu kartu buvo panaikintos ir moralinės kliūtys man vėl aktyviai dalyvauti politikoje“.


Šiame straipsnyje: paluckas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
Dziugu, kai Lietuvoje vis tik teismai priima ir teisingus sprendimus. Liudna kai kaltinimai keliami nepagristai.

alex

alex portretas
O aš maniau, kad Gintautas populiaresnis.....bet norisi palinkėti ir ateityje sėkmės
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių