Quantcast

Geriausi žuvies ruošimo meistrai rengiasi „Palangos stintos“ šventei

Geriausiai šalies žuvies ruošimo meistrai jau rengiasi vasario 18 d. Palangoje vyksiančiai šventei „Palangos stinta“ – jos metu, be kitų renginių, kurorte susirungs ir žiemos žuvies barbekiu čempionato dalyviai.

„Treniruotės jau vyksta – peržiūrimi žuvies patiekalų receptai, išbandomos naujovės. Būsimojo čempionato komandos renkasi virtuvėse, ieško būdų, kaip išgauti kuo geresnį stintos bei menkės skonį, renka geriausiai prie šių žuvų derančius prieskonius, galvoja savo patiekalams pavadinimus“, - sakė Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos direktorius Aurelijus Bagočiūnas.

Lauke, Jūratės ir Kastyčio skvere įsikūrusios turnyre dalyvausiančios komandos iš stintų ir menkių turės paruošti po žuvienę bei žuvies pagrindinį patiekalą. Virtuvės meistrų išradingumą vertins penki profesionalūs komisijos nariai, savo nuomonę galės pareikšti ir žiūrovai – šventės „Palangos stinta“ dalyviai. Daugiausiai žiūrovų simpatijų pelniusiai komandai atiteks specialus prizas.

Pasak A. Bagočiūno, jau dabar, iki šventės likus beveik trims savaitėms, norą dalyvauti žiemos žuvies barbekiu čempionate yra pareiškusios 7 komandos, kurių kiekvieną sudaro po du dalyvius. Stintų bei menkių patiekalų skoniais teisėjus ir žiūrovus stebins vilniečiai, kauniečiai, klaipėdiečiai, palangiškiai, kitų miestų atstovai.

Žuvies barbekiu čempionatai Palangoje rengiami ne pirmą kartą, tačiau tai, jog virtuvės meistrų išmonei bus pateikiama būtent stinta, pasak A. Bagočiūno, yra naujiena. „Prisitaikysime prie esamų sąlygų – ką žvejai gaudo, iš to ir gaminsime“, - sakė Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos direktorius.

Šventės „Palangos stinta“ metu, be žiemos žuvies barbekiu čempionato, žiūrovų laukia ir daugiau pramogų: žvejai bus pakviesti į meškeriojimo varžybas nuo jūros tilto, visų šventės dalyvių J. Basanavičiaus gatvėje lauks šviežios, iškart iškeptos ar išrūkytos, vytintos, dainuojančios, šokančios, metalinės, molinės bei gintarinės stintos bei patys tikriausi žvejai ir įvairūs žvejiški monai – koncertas „Žvejų liaudies melodijos“, inkaro kilnojimo varžybos, stintų valgymo varžytuvės ir kitos žvejiškos įdomybės.  Iškilmingos ceremonijos metu labiausiai prisidėjusiesiems kuriant, organizuojant bei populiarinant šventę „Palangos stinta“ bus suteiktas naujai sukurto Stintų ordino riterio vardas bei įteiktos specialios regalijos.

Vasario 18 d. kurorte laukiami ne tik stintų mėgėjai, bet ir sveikuoliai – šią dieną Palangoje rengiamas pirmosios Lietuvoje sveikatos olimpiados atidarymas bei grūdinimosi šventė, šalyje pagarsėjusi Ruonių maudynių vardu. Popietę, 15 val. keli šimtai drąsuolių panirs į ledinės jūros bangas. Ne tik sveikuolius, bet ir minias smalsuolių kasmet į pajūrį priviliojančios „ruonių“ maudynės vyks ties jūros tiltu.


Šiame straipsnyje: Stintų šventėPalanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių