Quantcast

Gariūnų turgus: be elektros ir be darbo

Antradienio rytą Gariūnų turgaus prekybininkus ir klientus pasitiko tamsa. Į naują paviljoną nesutinkančių kraustytis prekybininkų metaliniuose kioskuose turgavietės administratoriai atjungė elektrą.

Ant kioskų stogų – elektrikai

Didžiausioje šalies turgavietėje vakar vyravo slogios nuotaikos. Vieni prekybininkai tempė savo mantą iš kioskų į naująjį paviljoną, kuris duris pirkėjams atvėrė šiandien. Kiti, kurie kraustytis nesutinka, dar bandė šį tą parduoti, nors oficialiai Gariūnai pirmadieniais nedirba.

Taip elgtis prekybininkus privertė turgavietę administruojančio įmonės "Jurgena", "Geruda" ir "Posūkis". Šių bendrovių nusamdyti elektrikai vakar karstėsi metalinių kioskų stogais ir surinkinėjo elektros laidus. Iki dienos pabaigos buvo žadama elektrą išjungti visoje teritorijoje, kurią užima metaliniai kioskai.

Paviljoną Gariūnuose pastatę turgaus administratoriai už vietą jame reikalauja vienkartinio 10 tūkst. litų mokesčio, tačiau didelė dalis prekybininkų su tokiu reikalavimu nesutinka. Su turguje dirbančių prekybininkų pasipriešinimu susidūrę verslininkai galiausiai iškėlė ultimatumą – jei norite, galite likti kioskuose, tačiau elektros nebus.

"Nežinau, ką reikės daryti. Darbą pradedame 3 val., tačiau šviesos neturėsime. Į paviljoną nesikraustome, nes tiesiog neturime tokių pinigų", – guodėsi viena turguje dirbanti moteris.

Nors į prekybininkų pusę stojo ir Ūkio ministerijos, ir prezidentūros valdininkai, Gariūnų administratoriai į tai nereaguoja. Bet kokius valdininkų aiškinimus, kad jokių papildomų mokesčių iš prekybininkų reikalauti negalima, bendrovių "Jurgena", "Geruda" ir "Posūkis" vadovai paprasčiausiai ignoruoja.

Ginklai – filmavimo kameros

Gariūnuose vakar apsilankę dienraščio žurnalistai įsitikino, kad kova dėl turgavietės jau įgavusi groteskiškas formas. Tik įėjus į paviljoną į akis krenta sienlaikraštis, kuriame sukabintos triukšmą keliančių prekybininkų ir Ūkio ministerijos valdininkų nuotraukos. Jose užfiksuoti asmenys pristatomi kaip didžiausi nusikaltėliai ir viso Gariūnų verslo parko projekto žlugdytojai.

Ginkluotas filmavimo kamera žurnalistus pasitiko ir bendrovių "Geruda", "Jurgena" ir "Posūkis" valdybos pirmininkas Ramūnas Šeduikis. Į prekybininkus ir žurnalistus objektyvą atsukęs verslininkas aiškino, kad taip jis renka medžiagą teismui, į kurį paduos visus nepatenkintuosius.

Galiausiai, įsiliepsnojus turgaus administratorių ir prekybininkų ginčui, R.Šeduikis su palydovu sėdo į automobilį ir išvažiavo. Jis pareiškė, kad "pasinaudos savo teise ir žiniasklaidai nieko neaiškins".

Nusileisti neketina ir prekybininkų atstovai. Jie turgaus administratorius taip pat padavė į teismą, tačiau kada prasidės posėdžiai, neaišku. "Mes nenusileisime, bet žinote, kiek pas mus trunka teismai. O tuo metu žmonėms juk reikia šeimas išmaitinti", – teigė vienas Gariūnų prekybininkų iniciatyvinės grupės lyderių Miroslavas Šablinskis.

Plačiau apie Gariūnų turgavietę skaitykite dienraštyje „Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: gariūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių